Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Et økosystem? Kapitalismekritik? En pølse? Nyt bogværk dykker ned i Henrik Vibskovs kunstneriske processer

Henrik Vibskovs 20 år som modedesigner, billedkunstner og musiker dokumenteres og kommenteres i nyt bogværk skabt af kunstneren selv.
Henrik Vibskovs 20 år som modedesigner, billedkunstner og musiker dokumenteres og kommenteres i nyt bogværk skabt af kunstneren selv.

Det er ikke ofte, at vi ser et bogværk fra en dansk designer – og så i tre bind. Men det er ikke heller ikke mange, der i løbet af tyve år har haft så produktiv en karriere som Henrik Vibskov, som i dag lancerer bogværket, der slet og ret hedder ‘Henrik Vibskov 1-3’.

Man skal have haft øjnene stramt lukkede, hvis man ikke har blot et enkelt Henrik Vibskov-minde på nethinden fra de 20 år, der er gået, siden han i 2001 blev færdiguddannet designer fra Central Saint Martins College of Art and Design i London. Om det er fra et af hans spektakulære shows, startende med afgangsshowet, som han også viste på Gl. Strand (i følgeskab af Helle Mardahl), om man er stødt på ham som trommeslager med Mikael Simpson eller sammen med Hess is More. Om man er trådt ind i et af hans mange universer i en international udstilling eller simpelthen har ladet sig forføre i butikken på Gl. Mønt i København.

Men uanset om man husker og vil mindes eller blot er nysgerrig på den multidisciplinære designers processer, kollektioner og værker, er der nok at dykke ned i af skitser, tegninger, moodboards og fotomateriale fra både designstudiet, catwalken, udstillinger og performances krydret med Vibskovs egne historier og anekdoter som kommentarspor.

Bøgerne udkommer i dag med 100 signerede limited edition-udgaver – et samlerobjekt, der også, kan man ikke lade være med at tænke, lægger op til en efterfølger: Henrik Vibskov 4-6.