Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Uddannelse, UDDANNELSE

Stor tilstrømning til landets kreative uddannelser

Mandagens deadline for kvote 2-ansøgninger, der for mange er vejen ind til en kreativ uddannelse, har igen i år oplevet stigning i ansøgertallet.
Mandagens deadline for kvote 2-ansøgninger, der for mange er vejen ind til en kreativ uddannelse, har igen i år oplevet stigning i ansøgertallet.

(artiklen er opdateret den 17 marts kl. 9.28)

Der er rift om pladserne på landets kreative uddannelser. Ligesom film og animation er designfag i stigende grad populære, og flere af landets designskoler melder om en stigning i deres ansøgertal.

Ser man ud over alle landets videregående uddannelser generelt, fra pædagog- til erhvervsuddannelser, fra de korte til de lange uddannelser, er det en generel tendens, at uddannelse er efterspurgt. Allerede sidste år på kvote 1, hvor der var ansøgningsfrist i juli 2020, var der en stigning i ansøgertallet fra 2019 på syv procent, svarende til i alt 94.604 ansøgere. For kvote 2-ansøgere, hvor der for nye studerende var ansøgningsfrist i mandags, oplevede man en stigning på seks procent, hvilket betyder i alt 3286 flere end sidste år.

Og i tilstrømningen til ny viden og jobmuligheder er de kreative fag altså ikke blevet forbigået, det viser de netop offentliggjorte tal for kvote 2-ansøgninger, hvor man optages på baggrund af en samlet vurdering af gymnasial uddannelse og relevant erfaring.

På VIAs kreative uddannelser har man samlet set fået 1715 ansøgninger, oplyser de i en pressemeddelelse. Her har den engelsksprogede linje ‘Design, Technology and Business’ oplevet en fremgang på 46 procent, ligesom at uddannelsen til designteknolog har fået 493 ansøgninger mod 440 sidste år.

“Vi er glade for kvote 2-tallene. Det er virkelig positivt, at der trods coronasituationen igen i år er en pæn søgning til VIAs uddannelser. Vi håber selvfølgelig, at vores nuværende studerende meget snart får lov til at møde ind igen fysisk efter lang tids onlineundervisning på grund af corona, og at alle de studerende, der starter på VIAs uddannelser efter sommerferien, må få fysisk undervisning på vores campusser,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits fra VIA University College i en pressemeddelelse.

På Designskolen Kolding lyder det fra Charlotte Melin, kommunikationschef, at de også oplever stor interesse, og at ansøgertallet i år – igen – er steget med 14 procent, hvilket betyder, de i alt har fået 460 ansøgere.