Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

Saks Potts regnskab nåede nye højder i 2020

Helt som forventet blev 2020 et gunstigt år for Barbara Potts og Cathrine Saks, der har fordoblet bruttofortjenesten og mangedoblet deres bundlinje sammenlignet med 2019.  
Helt som forventet blev 2020 et gunstigt år for Barbara Potts og Cathrine Saks, der har fordoblet bruttofortjenesten og mangedoblet deres bundlinje sammenlignet med 2019.  

Da Saks Potts-duoen Barbara Potts og Cathrine Saks fremlagde resultaterne for 2019, var det med en voksende toplinje og en samlet vækst på 25 procent. Bundlinjen var dog faldet, hvilket, ifølge de to stiftere, skyldes store investeringer – blandt andet i at styrke brandet på en række internationale nøglemarkeder i 2018.

Det – og en global pandemi – til trods var forventningerne til 2020 tårnhøje. Det fortalte de to partnere dengang til Fashion Forum:

“Til trods for et udfordrende Q2 med en del turbulens, så forventer vi, at Saks Potts samlet set kommer ud af 2020 med endnu et rekordår salgsmæssigt. Ifølge vores plan, så investerer vi fortsat i de nye markeder, og forventer et samlet positivt 2020 resultat.”

Nu har brandet så lukket bogen for det, der er brandets sjette regnskabsår, årsregnskabet for 2020 – og her ses det, at Barbara Potts og Cathrine Saks skulle få ret i deres forudsigelser:

Bruttofortjenesten er vokset – ja faktisk fordoblet – fra lige over 3 millioner kroner i 2019 til nu at lande på 6,3 millioner. Det overført resultat er vækstet endnu mere, fra 150.081 kroner til nu at lyde på 2,7 millioner kroner. Også egenkapitalen følger med og er vokset fra 1,2 millioner kroner til 3,9. Samtlige sammenligningstal skal dog ses i lyset af, at Saks Potts med virkning for indeværende regnskabsår “er blevet omfattet af revisionspligten og har valgt at lade revisionen udføre efter standarderne om udvidet gennemgang,” som der står skrevet i regnskabets noter, hvilket de ikke var i 2019.

Hvordan de flotte resultater modtages af de to stiftere står ikke udspecificeret i regnskabet, udover at rapporten – ikke overraskende – anses som værende “tilfredsstillende.”