Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Han Kjøbenhavn præmieret af Statens Kunstfond

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design har præmieret det danske herrebrand og fotograf og instruktør Casper Sejersen for AW21-kollektion og film ’Sweet Melancholia’ under Milano Fashion Week.
Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design har præmieret det danske herrebrand og fotograf og instruktør Casper Sejersen for AW21-kollektion og film ’Sweet Melancholia’ under Milano Fashion Week.

’Sweet Melancholia’, der er navnet på Han Kjøbenhavns AW21-show og -kollektion, er blevet præmieret af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design for det, der karakteriseres som “kunstnerisk kvalitet af høj karakter.”

Showet, der var transformeret til en digital filmvisning under modeugen i Milano denne januar, er lavet i samarbejde med fotograf og instruktør Casper Sejersen. Han præmieres derfor sammen med brandet, og de to parter skal deles om præmien på i alt 100.000 kroner.

Statens Kunstfonds Legatudvalg er sat i verden for netop at støtte og hylde kunstnere og institutioner, som har gjort sig særlig bemærket inden for et bestemt kunstområde. Ifølge dem, skal ’Sweet Melancholia’ præmieres, da “Han Kjøbenhavn sammen med fotograf og instruktør Casper Sejersen har skabt en underfundig, gribende og patosfuld fortælling gennem beklædningdesign og filmisk iscenesættelse,” som det lyder i begrundelsen. En begrundelse, hvor det også nævnes, at brandet “har et overlegent overblik over virkemidler, som de docerer i formfuldendt præcision. De udfordrer og flytter normerne for beklædningsdesign og  skubber modigt til konventionelle forestillinger om krop og køn, mens de til fulde demonstrerer fagets fortællende og kommunikative potentiale.”

Selv fortalte grundlægger og kreativ direktør Jannik Wikkelsø Davidsen i forbindelse med visningen af filmen, at ‘Sweet Melancholia’ er “det mentale sweet spot, hvor mørket tager over, og du føler dig oplyst – der hvor mørket føles progressivt. Det er et kreativt potent sted at være, et sted skabt af kraften i det ukontrollerbare.”

Still fra Han Kjøbenhavns AW21-film ’Sweet Melancholia’.

Af tidligere danske designere eller brands, der har modtaget udvalgets præmiering, kan nævnes blandt andre Emilie Helmstedt, som fik anerkendelsen og præmien for sit show under Copenhagen Fashion Week SS20, samt Nicholas Nybro, der fik overrækkelsen for sit SS16-show.