Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Til kvinderne

Nynne Kunde favner – i alt sin eksklusivitet – kvindekroppen og klæder den på til en meget velklædt hverdag.
Nynne Kunde favner – i alt sin eksklusivitet – kvindekroppen og klæder den på til en meget velklædt hverdag.

Nynne, tirsdag den 2. februar, klokken 17.00.

Man nåede lige at tænke, at Nynne, der debuterede under Copenhagen Fashion Week sidste sæson, alene havde valgt at vise en enkelt kjole i sin AW21-præsentation. Og selvom det nok ikke helt havde været fyldestgørende, havde det egentlig givet fin mening. For den lange hvide kjole på model og dataetisk specialist Josefine Vilholm Vibe faldt så smukt, så på en gang tungt og elegant i stoffet, at vi til fulde forstod eksklusiviteten i Nynnes kvaliteter og snit. Men selvom den unge kvinde på et tidspunkt også har sit lille barn på armen, så var den ene kvinde og kjole jo alligevel langt fra alt, hvad vi skulle se.

For det blev snart tydeligt, at Nynne ville vise sine muser; på en gang almindelige og ekstraordinære kvinder, sådan som vi, tør jeg næsten sige det, alle er: De tre kvinder bag investeringsplatformen Female Invest, den 87-årige Eva Hougaard Lauridsen og kunstner Fatima Fransson, for bare at nævne nogle stykker.

Nynne har sin niche i det enkle og skræddersyede, de perfekt skårede kjoler, frakker og blazere, der transcenderer trendskifte. Og netop disse styles, der får følgeskab af vidde bukser og nederdele, udfolder sine styrker på Nynnes garde. For det lyser så tydeligt ud af præsentationens kvinder, hvor smukke og veltilpas de føler sig i tøjet. De stråler. Større kompliment kan man vel næppe få som designer, tænker jeg.

Og komplimenter fortjener hun. For det er ikke det spektakulære, hun udfordrer, men det klædelige. Den førstnævnte hvide kjole blidt strammet ind i taljestykket og ved armene på en måde, hvor både den smalle og mere fyldige figur ville være feminin og velklædt. Den sorte trenchcoat med bløde skuldre, du aldrig nogensinde skiller dig af med. Og uldkjolen, der ellers kan være en svær sag, krammer her kroppen de rigtige steder, så man – forestiller jeg mig – føler sig ja, igen, feminin og velklædt på en måde, der ikke er til for at please det mandlige blik, men for kvinden selv.

Se hele kollektionen her.