Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW21, Uddannelse

Designers' Nest udpeger årets vinder

Med en kollektion inspireret af sin egen oldefar, som under den finske borgerkrig var på flugt, vinder Idaliina Friman fra Aalto University Designers' Nest 2021.
Med en kollektion inspireret af sin egen oldefar, som under den finske borgerkrig var på flugt, vinder Idaliina Friman fra Aalto University Designers' Nest 2021.

Den anerkendte danske designkonkurrence Designers’ Nest afholdt her til aften dette års show og prisoverrækkelsen via en digital præsentation på Copenhagen Fashion Weeks nye platform. Et show, der indeholdt afgangskollektioner fra designtalenter fra uddannelser i hele Norden. Det blev dog en finalist fra finske Aalto University, der i år løb med sejren – navnlig Idaliina Friman, hvis kollektion var inspireret af hendes oldefar, som under den finske borgerkrig måtte flygte og starte sit liv forfra i Lapland. Hun vinder dermed de 50.000 kroner, en studietur til UEDA College of Fashion i Osaka i Japan samt et keramikværk skabt af Karl Monies. Fra juryen, der i år bestod af Susanne Madsen, modejournalist hos Dazed, Mariasole Pastori, Talent Acquisition Expert hos Bottega Veneta, Ida Petersson, Buying Director hos Browns Fashion, Anders Sølvsten Thomsen, stylist og kreativ konsulent, og selvfølgelig direktør Ane Lynge-Jorlén selv, udtaler om årets vinder:

“2021-vinderen af Designers’ Nest har designet en kollektion, der har imponeret juryen på flere niveauer: med visuelt slående silhuetter, gennemført skræddersyning, en elegant forståelse af historiske referencer og en multifacetteret kommentar til moden. […] Derudover har Friman valgt en velovervejet tilgang til at arbejde med genfundne og genanvendte materialer, hvilket viser en følsomhed og bevidsthed, der passer til dagens samfund og det ansvar, vi som industri har over for miljøet,” skrives der blandt andet i en pressemeddelelse her til aften.

Designers’ Nest / Idaliina Friman.

Som noget nyt, er der i år – takket være flere nye, spændende samarbejder indenfor konkurrencens rammer – også udpeget en vinder at et eftertragtet praktikophold hos Bottega Veneta i Milano. Dette gik ligeledes til en dimittend fra Aalto University, Arttu Åfeldt. Hvilken designer, der ligeledes som noget nyt – udpeget af Ida Petersson selv – får solgt sin kollektion hos Browns Fashion er dog endnu ikke udpeget.

Designers’ Nest / Arttu Åfeldt.

Sidst er der som en del af Designers’ Nest-prisen også sat en udstilling på højkant i samarbejde med museet Prins Eugen Waldemarsudde i Stockholm; denne gik i fællesskab til Kristian David, Swedish School of Textiles, Elina Äärelä, Aalto University, Ines Kalliala, Aalto University, og også fra Aalto University Idallina Friman. De fire designere vil blive en del af udstillingen ‘Future Nordic Fashion’.