Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

Mød kapitalstærke investorer: Lifestyle Growth åbner for ansøgninger

Lifestyle & Design Cluster inviterer igen i år unge, danske mode- og livsstilsvirksomheder til vækstinitiativet ’Lifestyle Growth’ – denne gang afholdt i København.
Lifestyle & Design Cluster inviterer igen i år unge, danske mode- og livsstilsvirksomheder til vækstinitiativet ’Lifestyle Growth’ – denne gang afholdt i København.

Igen i år inviterer Lifestyle & Design Cluster danske mode- og livsstilsvirksomheder til deres tilbagevendende vækstprojekt Fashion Growth – nu omdøbt til Lifestyle Growth. Et projekt, der i samarbejde med Danske Bank har til formål at føre unge iværksættervirksomheder sammen med investorer – og på den måde give forretningen det nødvendige skub til vækst.

Som noget nyt i år – udover det opdaterede navn og dermed inkluderingen af ikke bare mode-, men generelt livsstilsvirksomheder – er arrangementet rykket til København, hvor det vil finde sted den 8. oktober. Her får de udvalgte brands lov til pitche til et panel af investorer og branchedirektører, som – udover Christian Stadil, der igen i år er formand for investorpanelet – endnu ikke er offentliggjort.

Førstepræmien består af ét års gratis medlemskab af Dansk Mode & Textil, ét års gratis adgang til Traede og et Rodinia Generation-gavekort til produktion. Første- og andenpladsen modtager desuden mentortimer med udvalgte investorer fra investorpanelet, ti timers Deloitte-rådgivning samt strategisk sparring med vækstrådgivere fra Danske Bank.

Sidste års vindere, førstepræmievinder Tobias Birk Nielsen og andenpræmievinder Labfresh, fotograferet sammen med Christian Chapelle og Christian Stadil.

Blandt dette års ansøgningskriterier finder man desuden et øget fokus på bæredygtighed og cirkularitet med et påbud om, at deltagende virksomheder i deres ansøgning skal konkretisere, hvilke af FNs 17 verdensmål, de arbejder med.

“Vi ved, at det for mange iværksættere er en udfordring at finde risikovillig kapital. Vi ønsker at være bindeledet mellem de deltagende mode- og livsstilsvirksomheder og investorerne, og vi håber på, at der indskydes risikovillig kapital i de virksomheder, som søger det. Men der er langtfra kun fokus på kapital, da vi ved, at målgruppen ofte har ligeså stort behov for mentorship, netværk og vidensdeling. Grøn, cirkulær omstilling er særligt relevant for mode- og livsstilsbranchen, og det er derfor naturligt for os, at et af ansøgningskriterierne er, at virksomheden arbejder med cirkularitet eller bæredygtighed,” fortæller Christian Chapelle, Head of Incubation ved Lifestyle & Design Cluster, til Fashion Forum.

Deadline for ansøgninger er den 1. september klokken 12. Eventet finder sted den 8. oktober 2020 i Kuppelsalen hos Danske Bank, Laksegade 10, 1063 København.

Ansøg her.