Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS21, Indland, Modeuge

Remain tilføjede et ekstra lag til den perfekte basisgarderobe

Remain har på kort tid skabt sig et navn baseret på de perfekte basis-items, men viste i dag, at de er klar til at gå skridtet videre – eller i hvert fald så udfordre vores syn på, hvad hverdagsfavoritter kan være.
Remain har på kort tid skabt sig et navn baseret på de perfekte basis-items, men viste i dag, at de er klar til at gå skridtet videre – eller i hvert fald så udfordre vores syn på, hvad hverdagsfavoritter kan være.

Remain Birger Christensen, Thorvaldsens Museum, tirsdag den 11. august klokken 15.00

Da Birger Christensens kreative direktør, Denise Christensen, en dag i 2018 manglede tøj, der kunne tage hende fra modeshow til businessmøde, etablerede hun sammen med sit designteam Remain Birger Christensen. Det nye brand blev skabt ud fra et ’fem-tre-koncept’: fem styles i tre farver, hvilket her betyder en rigtig god blazer, de perfekte bukser, strikken, skjorten med det gode fit og den allerbedste frakke, man kan finde. Med husets baggrund i betragtning var lædervarer oplagt, og netop disse har da også været årsag til en stor del af Remains succes. Ligesom de klassiske, lidt oversize herrefrakker og ditto herrebukser – altid med et kontemporært twist – har vundet genklang internationalt og nu føres i 27 lande. “Store internationalt – små nationalt,” som Denise Christensen formulerer det, da vi taler med hende før showet.

På toppen af en sølvfolieret trekant i Thorvaldsens gård demonstrerede 20 modeller i dagens middagshede Remain-konceptet. Som sol på vand reflekterede sølvet elfenben, strå, himmelblå, karamel og tomatrød i det superlækre, flødebløde læder. Kontrastfarver, der alligevel harmonerede spændende med museets antikke væg som baggrund.

Designet, der før var ret maskulint funderet, er med Rosanna Svensson som chefdesigner, udviklet med vægt på flere lette, sporty detaljer og nye materialer. I en tid, hvor uendeligt meget har ændret sig, og meget arbejde foregår hjemmefra, kan man så bære behagelige stretch leggings under en stor striksweater, shorts under lette skjorter og luftige bæk og bølge-skjortekjoler med lommer – om aftenen med stiletter. Perfekt til en tid, hvor tøjet godt må være mindre formelt, mindre business-agtigt.

Sporty referencer er blandt andet skibælter, knitrende, coated bomuld, der knitrer i løb, elastiksømme omkring bare rygge og løbegangssømme med snoretræk – der ender i 1869-metallogos, året for Birger Christensens grundlæggelse. Her er brede bukser, man får lange ben i, skulderpuder, nyt gult leopardmønster, sart banangul, knaldrødt læder i et knaldflot sæt af shorts og jakke og især en skøn isblå.

En sexet, sort læderforklædekjole med tynde stropper over bar ryg fungerer også med sweater eller skjorte under til daglig brug. Og så er der frakkerne fra capsule-kollektionen designet af Simon Wick fra (di)vision, skabt blandt andet af upcyklede trenchcoats – der, som hans egne signatur-bomberjakker – er skåret over på langs i højden og samlet i nye konstellationer midt bag af en kæmpe lynlås. De er simpelthen geniale i al deres enkelthed og peger på, at Remain har ambitioner om at være meget mere end dit favorit basis-brand.

Se hele kollektionen her.