Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS21, Indland, Modeuge

Den poetiske, dekonstruerede drøm

Det var helstøbt og uendelig smukt, men i lidt for mange lag, da Mark Kenly Domino Tan fremviste sin SS21-kollektion, der samtidig også markerede starten på hans nye herrelinje.
Det var helstøbt og uendelig smukt, men i lidt for mange lag, da Mark Kenly Domino Tan fremviste sin SS21-kollektion, der samtidig også markerede starten på hans nye herrelinje.

Mark Kenly Domino Tan, Fabrikken, mandag den 10. august klokken 14.00

Mark Kenly Domino Tans kollektioner har altid adopteret fra den klassiske og mere konventionelle herregarderobe, og derfor virkede det også naturligt, da MKDT på dagens show ikke blot viste den kommende forårskollektion, men også lancerede sin nye herrekollektion.

Mark Kenly Domino Tan formår om nogen at skabe en stemning og fantastisk helhedsoplevelse til sine shows. I dag var ingen undtagelse. Til klassiske klavertoner præsenterede designeren en kollektion holdt helt i beige og offwhite, der gav den et mere poetisk udtryk, end vi tidligere har set. Men den drømmende pause har vi brug for mere end nogensinde før, hvilket det delvist mundbindsbærende publikum mindede os om og gav showet plads til en eftertænksomhed, der gik fint i tråd med det foretrukne materialevalg, bomuld.

Som altid fremstod Mark Tans kvinder stærke og med udgangspunkt i den konstruerede suiting viste designeren, at man sagtens kan være både feminin og sensuel uden at være det mindste afklædt – og denne sæson fik de selskab af en række nydeligt klædte herrer, begyndelsen på Mark Tans herrelinje.  Men tag ikke fejl, selvom metervarerne fra damekollektionen gik igen hos herrerne var det en lille, men helstøbt herrekollektion alene konstrueret til mænd. Højdepunkterne her talte blandt andet en klassisk dobbeltradet blazer med shorts, højtaljerede bukser og skjorter i klassisk poplin, men med detaljer som eksempelvis en stormklap, der løftede dem nutidigt.

Hos damerne talte favoritterne et broderet blomstermønster, der tidligere har været i kollektionerne i print – og som i øvrigt stammer fra designerens farmors brudekjole – mens en ecrufarvet trenchcoat gav en fin enkelhed og renhed til kollektionen. Og som endnu en ny ting, var der også sko fra designerens hånd – helt præcist to forskellige par flade sko – et i et flet og et der var rynket som en fin, lille croissant.

Hånden på hjertet, så havde jeg allerede i sidste uge smugkigget på kollektionen i brandets showroom, og her blev jeg mildest talt blown away. For hvor er det bare en smuk og helstøbt kollektion, der gav mig lyst at udskifte min ellers så farverige og printfyldte garderobe med ecru, beige og et lille smule taupe. Desværre sad jeg ikke tilbage med helt den samme følelse efter showet. Kollektionen var stadig den samme, og hver style stadig fantastisk smuk, men trods den homogene farvepalette fik stylingens mange lag kollektionen til at virke mere dekonstrueret og asymmetrisk og mindre sofistikeret, end hvad vi ellers har set hos Mark Tan. Måske der var en tanke med det, tiden taget i betragtning, men lige der, synes jeg det var synd, for lad mig igen understrege: det er en virkelig smuk kollektion, og også den nye herrekollektion går rent ind.

Se hele kollektionen her.