CORONA

Seneste nyt om Coronakrisen

Dansk eksport står til at miste 170 milliarder kroner i 2020, Masai kommer på nye hænder, Skoringen vil have staten til at gribe ind mod udsalg. Få de seneste Coronanyheder fra modebranchen i både ind- og udland her.
14.05.2020 ∙ af Redaktionen
Foto: Pitti Uomo

Torsdag den 14. maj 2020, klokken 14.15, Sofie Ringtved Jensen.
Dansk eksport står til at miste 170 milliarder kroner i 2020

Den danske eksport til udlandet er i frit fald. Det skriver Politiken, som referer til en ny analyse fra Dansk Industri. Heri anslås det, at de danske eksportvirksomheder i 2020 vil opleve en tilbagegang på omkring 13 procent på grund af Covid-19-pandemien – eller det, der svarer til et tab til på 170 milliarder kroner.

“Det er en alvorlig nyhed for alle danskere. Eksporten finansierer store dele af vores velfærdssamfund, og tab på eksportmarkedet bliver ikke bare sådan indhentet igen. Der kan være tale om varige tab, hvis udenlandske virksomheder overtager danske markedsandele,” siger CEO i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen til Politiken, der også fastslår, at selvom det allerede tidligt på foråret gik hårdt ud over eksporten, ser det ud til kun at blive værre de kommende måneder, når ordrebøgerne er tomme.

Ifølge udenrigsminister Jeppe Kofod (S), er det da også noget, der ligger Udenrigsministeriet på sinde. Til Politiken fortæller han, at de både nu og fremover arbejder med eksportfremstød og investeringer i danske virksomheder – samt at de vil fordoble midlerne til eksport- og erhvervsfremstød i hele 2021.

Torsdag den 14. maj 2020, klokken 14.00, Sofie Ringtved Jensen.
Masai kommer på nye hænder

Den 16. april kunne vi berette, at Masais nordiske selskaber var så påvirket af krisen, at samtlige butikker i Norge og Sverige var gået konkurs. Nu er virksomheden også kommet på andre hænder. Det skriver Børsen. Efter fem års ejerskab giver kapitalfonden Silverfleet fanen videre til britiske Arcmont Asset Management. De har lånt penge til Silverfleets investering i den danske modevirksomhed – og får nu Masai-aktierne som betaling.

Ifølge Masai selv, vil den daglige drift ikke blive påvirket af ejerskiftet.

Onsdag den 13. maj 2020, klokken 10.20, Sofie Ringtved Jensen.
Udsalg eller ej? Skoringen vil have regeringen til at gribe ind

Mange butikker og virksomheder kører lige nu med store udsalg for at indhente tabt fortjeneste og komme af med ophobede varer. Men det er ikke en god idé. Det mener i hvert fald den landsdækkende kæde Skoringen. Ifølge CEO Frank Siim Sørensen, er regeringen nødt til at indføre et forbud mod udsalg i danske butikker for at redde dansk detailhandel fra at blive ramt af yderligere konkurser. Det skriver Finans.

“Nu har der været lukket længe, og alle har mistet omsætning. Hvis vi så også forærer varerne væk i en periode, går det helt galt. Derfor har vi brug for et stop for udsalg frem til august,” siger han til Finans.

Forslaget møder dog modstand fra flere parter, blandt andre fra den ditto landsdækkende kæde Sportmaster, hvor CEO Andreas Holm påpeger at, det ville være en “overregulering af markedet,” og at de i stedet går ind for “frie markedskræfter.” Lignende argument om “fri prisdannelse i markedet” kommer fra både Dansk Mode & Textil og Dansk Erhverv, hvor sidstnævnte understreger, at et dansk forbud mod udsalg endda kan være konkurrenceforvridende, idet mange fysiske butikker er i konkurrence med både danske og internationale netbutikker.

Onsdag den 13. maj 2020, klokken 10.00, Sofie Ringtved Jensen.
20 af landets største detailkæder går sammen i nyt opråb om hjælpepakker 

”Vi har fået en hjælpepakke der har en fejl. Kan vi bytte den?”

Sådan lyder budskabet i en række helsidesannoncer i flere store dagblade i dag, hvor 20 detailkæder, heriblandt Group 88, Bahne, Neye, Magasin, PAW sko, Change, Message og Skoringen, retter kritik mod regeringens hjælpepakke for faste omkostninger til tvangslukkede butikker.

Budskabet er, at hjælpepakkerne er skruet uhensigtsmæssigt sammen – ligesom tidligere er blevet debateret omkring flere af statens hjælpepakker – idet kæderne ikke kan få 100 procent kompensation for faste udgifter til de tvangslukkede butikker, hvis de har bare én anden butik eller webshop åben, som sælger varer via samme CVR-nummer. Det skriver blandt andre Berlingske.

“Det er helt tilfældigt, hvem der bliver hjulpet. Fejlen er administrativ, men nem at rette. Og det kan redde mange danske butikker. Så skulle vi ikke se at få byttet den pakke – måske endda med et smil?” skrives der blandt andet i annoncen.

Mandag den 11. maj 2020, klokken 11.00, Sofie Ringtved Jensen.
Storcentre må genåbne i dag – men uden slagtilbud

I torsdags fremlagde Statsminister Mette Frederiksen fase 2 i genåbningen af Danmark, og den indholdt en “fuld åbning af detailhandlen” i dag, den 11. maj – herunder også landets mange storcentre, som indtil nu har været tvangslukkede. Dog er der fortsat skærpede retningslinjer for centre og stormagasiner, som blandt andet er blevet påbudt at undgå slagtilbud, fordi det kan skabe kødannelse. Derudover skal der være særligt fokus på, hvordan kunderne bevæger sig rundt i centrene, så smittefaren mindskes. Det som regeringen selv kalder “ansvarlig indretning.” Det gælder blandt andet, at der skal være minimum fire kvadratmeter per person og to meters afstand mellem kunder, der skal tilbydes selvbetjening i butikker, hvis muligt, samt at alle fællesarealer (loungeområder, legesteder og lignende) skal holdes lukket.

Mandag den 11. maj 2020, klokken 10.55, Sofie Ringtved Jensen.
H&Ms omsætning mere end halveret

Den svenske modekoncern har siden 1. marts haft et fald i sin omsætning på 57 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det fortæller H&M i en pressemeddelelse. Det voldsomme fald skyldes især, at omkring 60 procent af H&Ms globale butikker – 3050 af deres i alt 5061 fysiske butikker – fortsat er lukkede på grund af restriktioner fra lokale myndigheder. Herhjemme er salget faldet med 51 procent siden 1. marts. Til sammenligning er omsætningen i Italien, Spanien og USA faldet med henholdsvis 80, 76 og 71 procent. Dog har H&M oplevet stor stigning i salget online, hvor omsætningen i samme periode er steget med 32 procent.

H&M Danmark har i dag genåbnet de fleste af de danske forretninger, men påbegyndte allerede en langsom genåbning af udvalgte butikker den 22. april.

Mandag den 11. maj 2020, klokken 10.50, Sofie Ringtved Jensen.
Georg Jensen “under betydeligt pres” af coronakrisen

Den ikoniske danske virksomhed Georg Jensen er – ligesom mange andre – betydeligt præget af den nuværende situation. I et nyt regnskab for 2019 forklarer koncernen, at de er berørt på både omsætning, indtjening, cash flow og likviditet. Det skriver Finans.

“Den finansielle situation og fremtidige forventninger medfører, at gruppens likviditet og going concern-antagelse kan komme under betydeligt pres. Covid-19-situationen indikerer, at der er væsentlig usikkerhed, som kan rejse betydelig tvivl på gruppen og virksomhedens evne til at fortsætte som en going concern,” skrives der i regnskabet for Georg Jensen, som dog har døjet med store underskud i flere år – underskud, der dog var begyndt at vende så småt. Nu forventer Georg Jensen, at underskuddet i 2020 vil blive større end 2019, hvor der på bundlinjen var et minus på 48 millioner kroner. Derfor har de opstillet fire forskellige scenarier for, hvordan krisen vil påvirke virksomheden, og hvordan de derudfra kan spare omkostninger.

Torsdag den 7. maj 2020, klokken 11.30, Sofie Ringtved Jensen.
Bestseller på liste over virksomheder, der ikke betaler leverandører

Coronakrisen har ikke blot gjort livet sværere for modebrands og butikker – den har også alvorlige konsekvenser for leverandører og producenter, ofte i lande med mindre sikkerhedsnet end herhjemme, som kæmper med store mængder annullerede ordrer. Nu har den amerikanske interesseorganisation WRC (Workers Right Consortium) lavet en liste over, hvilke globale modeselskaber, der forpligter sig til at betale leverandørerne fuldt ud for deres ordrer, og hvem der ikke gør. Og her finder man danske Bestseller blandt dem, der ikke gør. Det skriver Jyllands-Posten.  WRC har eftersigende placeret Bestseller på listen, fordi koncernen mangler at afgive en forpligtelse til at betale fuldt ud for afgivne ordrer. Ifølge Bestseller selv, er det dog ikke så simpelt, som WRC får det til at lyde.

“Vi har kendskab til WRCs liste, men der er mange nuancer i denne situation, der ikke kan gøres op i sort og hvid. Selv om mange gerne vil se det sådan. WRCs liste er en meget forenklet måde at beskrive ansvarlighed på og tager ikke forbehold for helheden i leverandørsamarbejde under en krise uden fortilfælde. Vi hjælper hinanden, hvor vi kan, og prøver at sikre vores fælles forretning. Og dermed så mange jobs som muligt – også via fremtidige ordrer,” siger bæredygtighedschef i Bestseller Dorte Rye Olsen til Jyllands-Posten.

Torsdag den 7. maj 2020, klokken 11.20, Sofie Ringtved Jensen.
Herremodeuger i Paris og Milan dropper catwalken og tyer til videoshows i stedet

Allerede i slutningen af april kom nyheden, at den ellers aflyste modeuge i London var tilbage på dagsordenen, men blot i en digital udgave. Nu er det Paris og Milan, der er på banen med nye strategier. De to byers herremodeuger har besluttet at præsentere SS21-kollektionerne på video i stedet for traditionelle shows. Det har Fédération de la haute couture et de la Mode og Camera Nazionale della Moda annonceret i går.

I Milano vil den digitale modeuge løbe fra 14.-17. juli, hvorimod den i Paris er planlagt til at løbe af stablen den 9.-13. juli – og dermed er den ellers fastlåste rækkefølge brudt op.

Onsdag den 6. maj 2020, klokken 10.00, Sofie Ringtved Jensen.
170.000 jobs kan sikres ved at genåbning af blandt andet storcentre

Mens vi nærmer os den 10. maj – den dag, hvor regeringen har lovet at fremlægge næste fase i genåbningen af Danmark – er det helt store spørgsmål, hvilke dele af samfundet, der bliver næste på listen. Her har især detailhandlen med især de tvangslukkede storcentre fingrene krydsede for snarligt grønt lys til at slå dørene op igen. Nu viser beregninger fra Dansk Erhverv, at det da også ville være et godt valg. Via en metode anvist af De Økonomiske Vismænd, er Dansk Erhverv kommet frem til, at man kan sikre cirka 170.000 jobs og skabe produktion for 50 milliarder kroner, hvis detailhandlen, herunder både storcentre, restauranter og cafeer får lov til at åbne op igen i næste fase. Det skriver Finans.

“Der er rigtig mange jobs på spil i denne del af genåbningen. Hvis man f.eks. åbner op for udeservering eller de store indkøbscentre, er der en ret stor økonomisk gevinst i vente,” siger Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv, til Finans.

Onsdag den 6. maj 2020, klokken 09.55, Sofie Ringtved Jensen.
Lukkede retssale gør krisens konkurstal usikre

Coronakrisen har været hård for danske virksomheder – herunder ikke mindst i modebranchen. Men indtil nu har krisen ikke medført store udsving i konkurstallenes udvikling, oplyser Danmarks Statistik i dag. I april blev der modtaget 494 konkurserklæringer, hvoraf 209 var aktive virksomheder. Det er omkring det halve af, hvad der blev rapporteret i samme måned året før og cirka samme niveau som i januar og februar i år. Det skyldes, at Sø- og Handelsretten og skifteretterne har været i nøddrift fra 12. marts til 26. april. Og dermed vurderes tallene ikke at vise det reelle omfang af konkurser i forbindelse med krisen.

“En samlet vurdering af henholdsvis begærede og erklærede konkurser viser trods konkurser i nogle større virksomheder under Covid-19-nedlukningen, at den alvorlige nedgang i mange virksomheders aktiviteter ikke – endnu – har udløst en markant stigning i antallet af konkursbegæringer. Hjælpepakkerne til erhvervslivet kan også spille en rolle i dette,” skriver Danmarks Statistik, der dog også understreger, at Corona har medført det største jobtab i én måned siden maj 2012. Der blev tabt 2155 job ved de 494 erklærede konkurser i april. 71 procent af de tabte job var i Region Hovedstaden, 10 procent i Region Midtjylland og 15 procent i Region Syddanmark.

Onsdag den 6. maj 2020, klokken 09.50, Sofie Ringtved Jensen.
Amerikansk luksusstormagasin lukker butikker permanent

I mandags kom nyheden, at J. Crew er gået i betalingsstandsning, som første store amerikanske modevirksomhed, der bliver offer for coronakrisen. I går meldte den amerikanske kæde af luksusstormagasiner Nordstrom Inc. ud, at de grundet den nuværende pandemi har valgt at lukke mindst 15 af deres stormagasiner permanent. Det skriver WWD.

Nordstrom driver 116 magasiner i USA, Canada og Puerto Rico.

Tirsdag den 5. maj 2020, klokken 10.00, Sofie Ringtved Jensen.
Pandora hårdt ramt i første kvartal – sikrer sig lån på tre milliarder

Den danske smykkekoncern Pandora har her til morgen fremlagt resultaterne for første kvartal af 2020 – et kvartal, der også hos dem har været præget af Covid-19. 2000 af Pandoras butikker har været lukket i dele af perioden, og det har medført et dyk i omsætningen og røde tal på bundlinjen. Det overskud, som Pandora havde på bundlinjen efter første kvartal i 2019 på 800 millioner kroner er vendt til et underskud på 24 millioner. Dog er onlinesalget vokset med trecifrede tal i april. Samtidig meddeler koncernen, at de nu har sikret sig adgang til ekstra lån på tre milliarder kroner hos banker og Vækstfonden, for på den måde at have råd til at kunne holde butikkerne lukket resten af 2020, såfremt bliver nødvendigt. Det Pandora selv kalder et ‘stress-test scenario’. Derudover vil de gå i gang med at sælge aktier for otte millioner, som egentlig var blevet købt tilbage, for at sikre sig økonomi til at stå imod krisen.

“Vi har implementeret omkostnings- og kontantinitiativer for at sikre, at vi har den nødvendige økonomiske styrke til et stærkt kommercielt comeback, når efterspørgslen begynder at normalisere sig,” lyder det fra CEO Alexander Lacik i en pressemeddelelse i dag.

Mandag den 4. maj 2020, klokken 16.20, Sofie Ringtved Jensen.
Amerikansk modekoncern har indgivet begæring om rekonstruktion

J. Crew, der producerer tøj til både mænd, kvinder og børn, er første store amerikanske modevirksomhed, som bliver offer for coronakrisen. Det skriver WWD i dag. Virksomheden er – ligesom vi har set det herhjemme med danske PWT Group – gået i betalingsstandsning og har indgivet begæring om rekonstruktion. Ifølge WWD, er det dog ikke udelukkende den nuværende krise, der har ramt virksomheden, da J. Crew har døjet med gæld i flere år.

Fredag den 1. maj 2020, klokken 11.20, Sofie Ringtved Jensen.
Optimisme at spore hos danske netbutikker

Coronakrisen har indtil nu haft blandede konsekvenser for nethandlen. Men nu viser en ny analyse fra FDIH, at der samlet set er fremgang i branchen og tilstrømning af nye kunder.

“Over halvdelen af netbutikkerne har fremgang, og for knap en tredjedel er der tale om fremgang på mindst 50 procent. Samtidig er andelen med faldende salg halveret, så det går den rigtige vej,” siger Niels Ralund, der er administrerende direktør i FDIH, i analysen.

Men selvom der er fremgang at spore, er der også grund til bekymring, idet ti procent af webforhandlerne oplever “markant nedgang i salget,” ligesom der også er stigende tendens til udfordringer i forhold til at få varerne hjem. Dog spår Niels Ralund, at der vil være en langvarig positiv effekt af krisen – og lignende optimisme findes hos onlinevirksomhederne selv: syv ud af ti af de adspurgte mener nemlig, at krisen har accelereret e-handlens udvikling, og at kunderne vil fortsætte med at handle mere på nettet efter krisen.

Torsdag den 30. april 2020, klokken 17.00, Sofie Ringtved Jensen.
Bestseller blandt de ti største ansøgere til lønkompensation

Her til eftermiddag er listen over over de største ansøgninger om statslig lønstøtte blevet offentliggjort. Og her finder man modekoncernen Bestseller som nummer to på listen, kun overgået af Københavns Lufthavn, der har ansøgt om tilskud fra staten på 114,277 millioner kroner. For Bestseller er tallet 60,6 millioner kroner. Det skriver dk.dk, der har søgt om aktindsigt.

Generelt er selskaber inden for luftfarten stærkest repræsenteret på listen, der refererer til de i alt 150.000 danskere, som lige nu menes at være sendt hjem fra arbejde via statens lønkompensationsordning. Heraf har Bestseller sendt 2400 medarbejdere hjem via ordningen.

Torsdag den 30. april 2020, klokken 11.40, Sofie Ringtved Jensen.
PWT Groups norske datterselskab konkurs

PWT Group, der står bag kæderne Tøjgiganten og Wagner, gik i starten af sidste uge i betalingstandsning i ønsket om at opnå en  rekonstruktion i stedet for en reel konkurs. Nu er virksomhedens norske datterselskab, Wagno A/S, så gået konkurs. Det skriver Finans. Det omfatter 30 butikker under mærkerne Wagner og Brandstad.

“Vi er nødt til at koncentrere vores kræfter om det, der er vigtigst, og lige nu er det kerneforretningen i Danmark. Vi havde håbet, vi kunne holde hånden under det, men hvis vi skal lykkes med vores rekonstruktion i Danmark, har vi ikke ressourcer til at holde hånden under det. Så skal alle kræfter lægges i at redde virksomheden i Danmark, selvom det er ærgerligt,” siger CEO Ole Koch til Finans.

Onsdag den 29. april 2020, klokken 11.00, Sofie Ringtved Jensen.
Regeringen udskyder kontrol og udbetaler kompensation inden 1. maj

Det tyder på, at regeringen og erhvervsminister Simon Kollerup (S) har taget kritikken om for lang sagsbehandling i forbindelse  med hjælpepakker til efterretning. Det er netop blevet meldt ud, at regeringen har besluttet at udskyde den tidskrævende kontrol og i stedet udbetale de hårdt trængte penge straks, så virksomheder, der har ansøgt om lønkompensation kan få pengene inden 1. maj. Det skriver dr.dk. Det betyder dermed, at der ikke gennemføres en kontrol af, om virksomheden er berettiget til det ansøgte beløb, men udelukkende om ansøgningen er udført korrekt. Erhvervsstyrelsen vil så efterfølgende kontrollere, om virksomheden var berettiget til kompensationen.

Dog er nogle virksomheder – dem med en høj risikoscoring – stadig udtaget til særlig kontrol.

Onsdag den 29. april 2020, klokken 10.55, Sofie Ringtved Jensen.
Genåbnede butikker får danskernes forbrug til at stige igen – men langsomt

Længe har forbruget været dalende. Men nu viser det sig, at den gradvise genåbning af Danmark så småt er begyndt at vise sig på danskernes forbrugsmønstre. Det afslører nye tal fra Danske Bank. Tal, som er baseret på kort- og MobilePay-betalinger til og med mandag den 27. april. Her ses det, at situationen er bedre nu end for en måned siden, hvor faldet var omkring fem procentpoint større. Dog er forbruget stadig 15 procent lavere end samme periode sidste år. Det skriver  Politiken. En af årsagerne til det langsomt stigende forbrug er butikkernes begyndende genåbning – heriblandt de mange tøjbutikker, som efter en lang periode med frivillig lukning, nu er begyndt at tage imod kunder igen:

“Overordnet set er forbruget stadig trykket af nedlukningen af det danske samfund, men samtidig ser vi nu tegn på, at det ser noget bedre ud end for en måned siden. Det skyldes blandt andet, at der er nogle steder, hvor man gradvist er begyndt at åbne op – for eksempel optikere og frisører – men også at nogle af de butikker, som ikke har været tvunget til at lukke ned, også så småt er begyndt at åbne igen,” siger Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank, ifølge Politiken.

Onsdag den 29. april 2020, klokken 10.45, Sofie Ringtved Jensen.
Bestseller godkendt til støtte fra den norske stat

Bestseller er bare én ud af mange tøjvirksomheder, der er hårdt ramt af coronakrisen. Det gælder både forretningen herhjemme, men også udenlands, hvor koncernen for eksempel har oplevet et omsætningsfald på næsten 70 procent i sine norske butikker i marts måned. Af denne grund har Bestseller søgt om støtte fra den norske stat – og er nu blevet godkendt til at modtage 5,5 millioner norske kroner som kompensation for den manglende indtjening i marts. Det skriver Berlingske, som fortæller, at den norske regerings yder støtte til betaling af såkaldte “uundgåelige faste omkostninger,” herunder husleje, strøm og forsikring.

Tirsdag den 28. april 2020, klokken 11.00, Carla Christine Bruus Aagaard-Strube.
Snart er det den første  – igen – og hjælpepakkerne mangler stadig

“Frem til fredag var det kun 12 procent af virksomhederne, der havde fået, hvad de skulle have. Status i dag kender jeg selvfølgelig ikke, men det viser jo, at der er et stort hul,” har Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv, i dag udtalt til Berlingske med henvisning til hjælpepakkerne, der endnu ikke er udbetalt. Han foreslår i samme interview, at man hyrer nogle af de hjemsendte fra den offentlige administration til at hjælpe med at få udbetalingerne igennem. Årsagen til den sene udbetaling skyldes i følge erhvervsminister Simon Kollerup (S), at man ønsker at undgå svindel. Men pengene skal falde nu, lyder det fra flere kanter, både i og uden for tøjbranchen – ellers rammer konkurserne, som vi blandt andet i går så det ske hos den familieejede boghandlerkæde Arnold Busck.

Mandag den 27. april 2020, klokken 14.30, Sofie Ringtved Jensen.
Saint Laurent skipper Paris Fashion Week 

Det franske modehus Saint Laurent har netop – som de første – offentliggjort en ny showstrategi i lyset af coronapandemien. Det betyder, at brandet springer over den næste Paris Fashion Week i ønsket om selv at kunne sætte tempoet for præsentationer af deres kollektioner for resten af året. Det skriver WWD.

“I lyset af de nuværende omstændigheder og bølgen af radikale forandringer har Saint Laurent besluttet at tage kontrol over sit eget tempo og omlægge tidsplanen,” lyder udmeldingen ifølge WWD, der også kan skrive, at modehuset ikke vil holde show i nogen former for “predefinerede tidsplaner for 2020.”  Saint Laurent, der er kendt for sine spektakulære udendørs shows, kan dog ikke afvise, at de vil holde en form for fysisk show i løbet af 2020, men at det vil være i et format, der er mere intimt og henvendt til slutforbrugeren.

Mandag den 27. april 2020, klokken 09.45, Sofie Ringtved Jensen.
Dansk detailsalg oplever største fald i 20 år 

Danske butikker oplevede i marts et fald i salget på to procent i forhold til måneden før, hvilket især skyldes det manglende tøjsalg i de fysiske butikker. Det oplyser nye tal fra Danmarks Statistik. Salget af beklædning faldt i marts med 26,7 procent på grund af corona. Samlet set er et fald på to procent det største i 20 år – siden Danmarks Statistik første gang begyndte at registrere detailhandlens salgsudvikling i 2000.

“Under finanskrisen i 2008-2009 faldt detailsalget ikke med over 1,4 procent i én enkelt måned. Det står dermed også skræmmende klart, at virusudbruddet og den delvise nedlukning af samfundet har udløst et historisk dyk i danskernes forbrug,” siger Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv, til Berlingske Business.

Danmarks Statistik oplyser desuden, at der er risiko for, at det faldende salg i butikkernes vil fortsætte på grund af den ditto faldende købelyst hos danske kunder.

Mandag den 27. april 2020, klokken 09.00, Sofie Ringtved Jensen.
Mr overtager konkursramt indkøbsforening

Den danske tøjkæde Mr har valgt at opkøbe store dele af indkøbsforeningen Dress Partner, som står bag Din Tøjmand-kæden, og som gik konkurs i marts. Det skriver Finans. Det betyder, at Mr overtager 44 butikker – 41 vil fortsat hedde Din Tøjmand, hvorimod de sidste tre vil være uprofilerede.

De to indkøbsforeninger har tidligere arbejdet mod en fusion.

Onsdag den 22. april 2020, klokken 11.40, Carla Christine Bruus Aagaard-Strube.
Forbrugernes tillid til dansk økonomi i massivt fald 

En historisk lav forbrugertillid er, hvad Dansk Statistik i dag har meldt ud med en ny undersøgelse for april måned. Coronakrisen og den generelle nedlukning af Danmark har lukket vores lommer til med en fart, der ikke er set hurtigere i hverken 2008, fattigfirserne eller under senhalvfjerdsernes oliekrise. Det skriver dr.dk i dag.

Forbrugertilliden kan ses som en markør, der viser folks syn på både landets aktuelle og fremtidige situation og den, der påvirker folks lyst til at bruge penge. Som det er nu, viser undersøgelsen, ligger den samlede forbrugertillid på minus 11,9. Et tal, der alene er affødt af krisen og nedlukningen, for før den 11. marts var tilliden nemlig positiv. Siden er den faldet – og steget en smule – men var værst den den 1.- 6. april, hvor den var helt nede på minus 12,5.

Tirsdag den 21. april 2020, klokken 12.45, Sofie Ringtved Jensen.
London Fashion Week bliver afholdt i juni alligevel – men bliver udelukkende digital

The British Fashion Council har i dag annonceret, at London Fashion Week – der ellers tidligere var blevet aflyst på grund af Covid-19 – skal afholdes alligevel denne sommer. Modeugen vil forene både herre og dame som en “gender-neutral platform,” og finde sted den 12.-14. juni  2020 – samme datoer, som London Fashion Week Men’s oprindeligt var planlagt til. Men i stedet for de sædvanlige shows og events vil modeugegæster kunne følge modeugen via Londonfashionweek.co.uk, hvor der vil være alt fra interviews og podcasts med designere til webinarer og digitale showrooms.

“Den nuværende pandemi har ført os alle til at reflektere mere markant over det samfund, vi lever i […] Ved at skabe en kulturel modeuge-platform tilpasser vi digital innovation, så det passer til vores behov i dag, og som noget vi kan bygge videre på som et globalt eksempel for fremtiden. Designere vil være i stand til at dele deres historier og for dem, der har dem, deres kollektioner med et bredere globalt samfund; vi håber, at såvel som personlige perspektiver på denne vanskelige tid, vil der være stor inspiration at hente. Det er, hvad britisk mode er kendt for,” siger Caroline Rush, Chief Executive hos BFC, ifølge Vogue UK.

Tirsdag den 21. april 2020, klokken 12.30, Sofie Ringtved Jensen.
Let stigning i aktiviteten på centrale butiksgader i København

Gaderne har været tomme, og butikkerne har været lukket. Det har længe været realiteten i hovedstadsområdets gågader – og resten af Danmark. Men i sidste uge begyndte flere forretninger, heriblandt tøjbutikker, så småt at åbne dørene igen i håbet om at det kunne få nogle kunder tilbage. Ifølge erhvervsmæglerfirmaet Cushman & Wakefield Red, som har foretaget en strøgtælling, er der da også en begyndende stigning i antallet af fodgængere. Det skriver Børsen. For to uger siden var antallet af forbipasserende ved Nygade/Vimmelskaftet og Frederiksborggade 92 procent lavere end normalt. Nu er tallet 82 og 83 procent. Ifølge Cushman & Wakefield Red, betyder det dog ikke, at vi kan forvente at vende tilbage til normalen lige foreløbig. De mener derimod, at tallene vil være lavere i mange måneder, og forventer, at strøgbutikkerne vil være mere eller mindre påvirket af krisen resten af året.

Tirsdag den 21. april 2020, klokken 11.50, Carla Christine Bruus Aagaard-Strube.
Bestseller Foundation donerer 500.000 US dollars til Læger uden Grænsers indsats mod Covid-19

At det er bekosteligt på alle måder at være i en global sundhedskrise, er den sandhed, vi alle står med. Men for nogle, som organisationen Læger Uden Grænser, der står midt i selve sundhedskrisen, er økonomien afgørende for, at de kan hjælpe med at bekæmpe den – særligt i de områder af verden, hvor sundhedssystemerne i forvejen er pressede. Bestseller Fonden har netop doneret 3.433.000 kroner til Læger uden Grænsers arbejde med Covid-19-pandemien. Penge, der ifølge organisationens hjemmeside giver dem “mulighed for at reagere hurtigt og foretage nye operationelle tiltag for at dæmme op for spredningen af Covid-19. Både i forbindelse med forebyggelse og behandling af patienter.”

Fra direktør i Bestseller Foundation, Jannek Hagen, lyder det:

“Pandemien kalder på alles ansvar til ekstraordinær støtte. I Bestseller Foundation støtter vi Læger uden Grænsers afgørende indsats. Ikke mindst er vi meget bekymrede for spredningen af virus i tætbeboede områder i Indien og i mange afrikanske lande, hvor en ukontrolleret spredning af virus kan lede til en stor humanitær krise. Som supplement til vores donation er vi stolte over at se vores kolleger fra forskellige Bestseller-brands, der hjælper med at skabe yderligere opmærksomhed om Læger uden Grænsers arbejde.”

Mandag den 20. april 2020, klokken 13.30, Carla Christine Bruus Aagaard-Strube.
H&M begynder gradvis genåbning af 38 ud af 110 danske butikker

Da statsministeriet den 17. marts lukkede samtlige af landets storcentre, berørte det en lang række af H&Ms butikker. På baggrund af dette og ud fra forsigtighedsprincippet valgte H&M Group Denmark samtidig også at lukke alle deres andre fysiske butikker. Men som led i den generelle oplukning af samfundet har H&M nu besluttet at foretage en gradvis og kontrolleret åbning af 38 af deres butikker nu på onsdag. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

“Vi ser meget frem til at kunne byde vores kunder velkommen tilbage i udvalgte butikker den 22. april 2020. Vi takker for vores kunders tålmodighed og støtte gennem denne tid! Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at takke vores fantastiske medarbejdere i H&M Group Danmark, som igennem denne udfordrende tid har arbejdet på tværs af teams og funktioner for at kunne samarbejde på bedste vis for vores kunder, forretning og kollegaer,” fortæller Christel Friis-Mikkelsen, Country Manager for H&M Danmark, i pressemeddelelsen.

Fredag den 17. april 2020, klokken 12.00, Sofie Ringtved Jensen.
Voldsomt fald i amerikansk detailsalg kan få store konsekvenser for danske virksomheder

I denne uge er der kommet tal på, hvor hårdt ramt den amerikanske økonomi er på nuværende tidspunkt på grund af Corona. Landets detailsalg er i marts faldet med 8,7 procent. Det er det største fald, nogensinde registreret – mere end dobbelt så voldsomt som under finanskrisen. Derudover forventer økonomer, at tallene fra april vil tegne et endnu mere dystert billede.

Ifølge Dansk Erhverv, kan det vise sig at gå hårdt ud over danske virksomheder – ikke mindst i modebranchen, hvor USA er et af de vigtigste eksportmarkeder.

“I løbet af 2019 overtog USA tronen som Danmarks største eksportmarked fra Tyskland. Vi eksporterer for knap 155 milliarder kroner direkte til USA. Det betyder, at op mod 80.000 danske job er direkte afhængig af eksporten til USA. Dertil kommer, at USA er den toneangivende økonomi, og en nedgang vil også få en afsmittende effekt på en lang række andre markeder,” siger Tore Stramer, ifølge Retailnews.

Fredag den 17. april 2020, klokken 11.20, Sofie Ringtved Jensen.
Liberale erhverv genåbnes – men storcentre må stadig vente

I nat kom Folketingets partier i fællesskab frem til, hvilken del af samfundet, der nu må tage imod kunder igen i forbindelse med den tidligere annonceret udvidelse af fase et i Danmarks genåbning. Og selvom landets storcentre og stormagasiner uden tvivl har holdt fingrene krydset for grønt lys til at få gang i forårssalget igen, blev det ikke deres tur i denne omgang. I stedet blev det aftalt, at blandt andet en lang række liberale erhverv, heriblandt frisører, skønhedsklinikker og fysioterapeuter, må åbne på mandag, den 20. april 2020.

Torsdag den 16. april 2020, klokken 13.20, Sofie Ringtved Jensen.
Masai i Norge og Sverige konkurs

Coronakrisen har ramt hårdt for danske Masais nordiske selskaber – nærmere bestemt er de to selskaber, der stod for butikkerne i Norge og Sverige, gået konkurs. Det skriver blandt andre Breakit.se. Der er tale om mere end 20 butikker, hvoraf 14 butikker er placeret i Sverige og ni i Norge gennem selskabet Masai Clothing Retail Norge A/S.

“Vi arbejder på at afklare, om der er potentielle købere af virksomheden, butikkerne eller lageret,” siger Ellen Synnøve Schult Ulriksen, der er kurator for det norske selskab, ifølge Breakit.se.

Onsdag den 15. april 2020, klokken 09.30, Sofie Ringtved Jensen.
Venstre efter opråb fra DK Company: “Det er dødbringende, at der i dag absolut ingen fleksibilitet er” 

Regeringens hjælpepakker er ikke strikket sammen på den mest gavnlige måde for modebranchen – det har både brands og brancheorganisationer længe forsøgt at råbe op om. Men nu ser det ud til, at en del af Folketinget faktisk lytter. Bare ikke regeringen. Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen udtalte til Berlingske i går aftes, at han er klar til  at komme den alvorlige mangel på flesksibilitet i trepartsaftalen, som blandt andre Jens Poulsen fra DK Company har ytret, i møde. Desværre uden de store forventninger om, at regeringen er klar til at gøre det samme:

“Regeringen har signaleret, at de ikke vil være med til at ændre i den trepartsaftale, de har indgået. Så lang tid de har den stejle holdning, kan vi jo råbe og skrige nok så meget. Det er jo trist, fordi det går ud over de hårdtarbejdende danskere, som kommer til at bøde for en ordning, som er alt, alt, alt for ufleksibel,” siger han til Berlingske.

Tirsdag den 14. april 2020, klokken 16.30, Sofie Ringtved Jensen.
LVMH-pris aflyser finale

Den franske luksuskoncern Louis Vuitton/Möet Hennesy (LVMH) har aflyst den internationale designkonkurrence ’Young Fashion Designer Awards’ i lyset af Coronakrisen. En konkurrence, hvis finale skulle finde sted den 5. juni 2020. I midten af februar blev dette års nominerede til den prestigefyldte konkurrence annonceret – heriblandt med danske Emilie Helmstedt på listen – og senere blev feltet snævret ind til otte finalister. Ifølge Business of Fashion, vil LVMH i stedet fordele præmien på 300.000 euro imellem dem.

Tirsdag den 14. april 2020, klokken 12.30, Sofie Ringtved Jensen.
Bahne genåbner strøgbutikker 

Siden Statsministeriets pressemøde den 6. april har det stået klart, at blandt andet tvangslukningen af landets storcentre er forlænget til indtil videre 10. maj 2020. Dog begynder andre dele af detailleddet så småt at se mod en genåbning. Anden påskedag meldte den landsdækkende butikskæde Bahne, som sælger både interiør, sko, tøj og smykker, ud, at de i dag, tirsdag den 14. april, har valgt at åbne de ni af kædens butikker, som ikke holder til i storcentre – og som derfor har været ’frivilligt’ lukket den seneste måned.

“Danmark er så småt ved at åbne op igen. Alle sikkerhedsforanstaltninger er på plads, og det er blevet hverdag. Derfor synes vi, det er rigtigt at åbne vores strøgbutikker nu. Og vi glæder os,” skriver kæden på Facebook om beslutningen.

Onsdag den 8. april 2020, klokken 13.00, Sofie Ringtved Jensen.
Business of Fashion opdaterer ‘The State of Fashion 2020’-rapport i lyset af Coronakrisen

Allerede i november sidste år, da Business of Fashion fremlagde dettes års The State of Fashion 2020-rapport, spåede de og McKinsey, som den tilbagevendende rapport udarbejdes i samarbejde med, at modebranchen vil være præget af pessimisme i år. Det skyldes blandt andet den geopolitiske uro, herunder både Brexit og uroligheder i Hong Kong. Men nu står det klart, at der er mange flere udfordringer for branchen i år end forventet. Af denne grund har Business of Fashion netop opdateret rapporten. I denne argumenterer de, at selvom modebranchen lige nu er dybt begravet i krisestyring og beredskabsplanlægning på grund af Coronakrisen, er det også vigtigt at begynde at se fremad mod den forestående redefinering og ‘new normal’ i branchen, som vi unægteligt står overfor på den anden side – og herunder med præsentationen af, hvilke områder, der skal sættes fokus på i den sammenhæng.

Læs hele rapporten her.

Tirsdag den 7. april 2020, klokken 10.15, Sofie Ringtved Jensen.
Nye hjælpepakker undervejs

Folketinget har på nuværende tidspunkt vedtaget hjælpepakker for næsten 300 milliarder kroner i forsøget på at redde det pressede erhvervsliv. Hjælpepakker der dog ikke passer til alle, heriblandt modebranchen. Men efter Statsministeriets pressemøde mandag aften står det klart, at endnu flere håndsrækninger til de mange danske virksomheder nu er undervejs. Ifølge Mette Frederiksen, vil regeringen i den kommende tid gå i dialog med de politiske partier om at udvide hjælpepakkerne. Hvordan disse vil se ud, og hvilke dele af erhvervslivet, de vil henvende sig til, er endnu ikke meldt ud eller besluttet.

Tirsdag den 7. april 2020, klokken 10.00, Sofie Ringtved Jensen.
Storcentre holdes lukket frem til 10. maj 2020

På Statsministeriets pressemøde i går, mandag den 6. april 2020, fremlagde Mette Frederiksen regeringens plan for den første fase i den forsigtige genåbning af Danmark. En genåbning, der dog ikke bragte gode nyheder for store dele af detailbranchen, heriblandt landets mange storcentre, der nu skal holde lukket frem til 10. maj 2020.

Mandag den 6. april 2020, klokken 11.00, Sofie Ringtved Jensen.
Boozt melder om lavere marts-omsætning og annullerer udsigten for 2020

Selv webgiganterne er hårdt ramt af Coronakrisen. Det fortalte Zalando i sidste uge til Fashion Forum, og i dag stemmer Boozt så i. I en pressemeddelelse fortæller den dansk/svenske modeforhandler, at situationen og de medfølgende sundhedsmæssige regeringstiltag har påvirket de nordiske markeder, hvorfor nettoomsætningen i marts afveg negativt fra virksomhedens forventninger. Samtidig melder Boozt, at den høje grad af usikkerhed betyder, at de i øjeblikket ikke er i stand til korrekt at vurdere konsekvenserne af virussen på deres forretning resten af året, og at de derfor finder det “passende at suspendere vores 2020-udsigter.” Dog skriver de også i dagens pressemeddelse, at virksomheden fra et finansielt perspektiv har en solid likviditet, ligesom at de har indført tiltag, for at forberede sig på usikkerheden, herunder at justere markedsføringsomkostningerne samt at beskære deres up front indkøb til AW-sæsonen.

Mandag den 6. april 2020, klokken 09.30, Sofie Ringtved Jensen.
Anders Holch Povlsen underskylder og åbner op om Corona-konsekvenser

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har været genstand for stor kritik under krisen på grund af håndteringeren af sin virksomhed. Det skyldes blandt andet udmeldingen om at sætte husleje i bero. Men nu har han skiftet mening – ligesom vi også så hos Adidas-chef Kasper Rørsted torsdag i sidste uge. Ifølge Finans, bekræftede Anders Holch Povlsen i går, søndag, at Bestseller besluttede at betale huslejen for april til danske udlejere alligevel. Samtidig undskylder han for sin håndtering og siger, at “det gælder om at redde flest mulige butikker og jobs til fordel for alle.”

Noget tyder da også på, at der skal drastiske midler til for at holde Bestseller-koncernen oven vande. I et sjældent interview med pressen fortalte Anders Holch Povlsen i går til Berlingske, at Bestseller i marts mistede 80 procent af sin omsætning samt tabte 2,1 milliarder kroner. Et beløb, der svarer til det samme, som koncernen tjente hele 2019. Udsigten for april er et lignende stort tab.

Fredag den 3. april 2020, klokken 16.00, Sofie Ringtved Jensen.
Esprit i betalingsstandsning

Esprit, der har hovedsæde i Tyskland, er børsnoteret i Hong Kong og med danske Anders Kristiansen i direktørstolen, har valgt at indgive en frivillig betalingsstandsning grundet Covid-19. Målet er, at det skal føre til en rekonstruktion, som skal kunne redde virksomhedens fremtid.

“Dette er det rigtige at gøre for Esprit, da Corona-pandemien har haft dramatiske konsekvenser for vores forretning. Via den proces er vi stand til at bevare likviditet og fokusere på rekonstruktionen. Vi vil gerne sikre brandets fremtid og være forberedte på dem muligheder, der opstår, når alt dette er ovre,” udtaler  Anders Kristiansen i en pressemeddelelse.

Fredag den 3. april 2020, klokken 12.10, Sofie Ringtved Jensen.
Marc Lauge A/S er gået konkurs

Coronakrisen rammer modebranchen hårdt og fører allerede nu til konkurser. Det er tilfældet for den mere end 30 år gamle modevirksomhed i Esbjerg, Marc Lauge A/S, der er under konkursbehandling. I går, tirsdag, indgav familien bag selv deres konkursbegæring ved Skifteretten i Esbjerg. Virksomheden har 23 ansatte.

Torsdag den 2. april 2020, klokken 13.45, Sofie Ringtved Jensen.
H&M hjemsender tusindvis af medarbejdere 

H&M er også hårdt ramt af Coronakrisen og vil sende cirka halvdelen af de ansatte, som besidder centrale funktioner i især Sverige, midlertidigt hjem uden løn. Det skriver den svenske avis Dagens Industri, som beretter, at H&M vil offentliggøre en større spareplan i morgen, fredag, i forbindelse med koncernens kvartalsresultater. Udover hjemsendelse, skal titusindvis af medarbejdere globalt på nedsat arbejdstid.

Torsdag den 2. april 2020, klokken 13.30, Sofie Ringtved Jensen.
Erhvervsminister efterspørger mere imødekommende udlejere

Modebrands og -butikker har i lige nu svært ved at betale husleje grundet coronakrisen. Det har fået flere virksomheder til at sætte huslejen i bero, heriblandt Bestseller og tyske Adidas – beslutninger, der har fået kritik fra flere sider. Men ifølge Erhvervsminister Simon Kollerup, bør erhvervsudlejere i højere grad komme de pressede virksomheder til undsætning via henstand i huslejen eller nedslag. Det beretter Berlingske. Ifølge Simon Kollerup, er regeringen endda klar til at undersøge, hvorvidt man fra politisk side kan gribe ind, hvis ikke der kommer mere imødekommenhed. Men “i første omgang forventer jeg, at udlejningsbranchen finder samfundssindet frem,” siger Simon Kollerup til Berlingske, og fortæller, at han kommer til at følge udviklingen tæt.

Torsdag den 2. april 2020, klokken 10.00, Sofie Ringtved Jensen.
Adidas undskylder og betaler husleje for april

Siden den tyske sportsgigant med danske Kasper Rørsted i spidsen havnede i en husleje-shitstorm i starten af ugen, er situationen nu en helt anden. Adidas har nemlig via annoncer i flere tyske medier undskyldt for udmeldingen og annonceret, at deres huslejer for april alligevel er betalt. Samtidig fortæller virksomheden, at ledelsen er gået 50 procent ned i løn.

Onsdag den 1. april 2020, klokken 10.15, Sofie Ringtved Jensen.
Fristen for årsrapporter udskydes med tre måneder

Coronakrisen falder lige i højsæsonen for generalforsamlinger og mange virksomheders årsrapporter. Af denne grund har regeringen, med både erhvervslivet og Folketingets opbakning, valgt at give virksomhederne tre måneder længere frist til indsendelsen af disse. Det skriver Erhvervsministeriet. Målet er at aflaste de mange danske virksomheder, der ellers skulle aflevere rapporterne senest den 31. maj 2020.

Tirsdag den 31. marts 2020, klokken 09.30, Sofie Ringtved Jensen.
Nedskæringer hos Benjamin Media og Heartbeats

Coronakrisen har ramt mediebranchen hårdt, ikke mindst indenfor mode og livsstil. Mandag aften kom nyheden, at Benjamin Media og Heartbeats har måtte fyre flere medarbejdere. Hos Benjamin Media, der står bag titler som Costume, Bo Bedre, Liv og Woman, er fyre medarbejdere blevet afskediget på tværs af afdelingerne. Hos Heartbeats er tallet seks, mens alle øvrige ansatte skal gå ned i løn resten af året. Det skriver Mediawatch.

Tirsdag den 31. marts 2020, klokken 08.30, Sofie Ringtved Jensen.
Adidas kritiseres for at sætte tyske huslejebetalinger i bero

Sportsgiganten Adidas, med danske Kasper Rørsted i front, kritiseres kraftigt for udmelding om, at de ikke vil betale husleje for sine tyske butikslokaler i forbindelse med Coronakrisen. Det skriver det tyske medie Handelsblatt, som peger på, at direktøren for blot et par uger siden kunne præsentere rekordresultater for 2019. Adidas er dog ikke den eneste mode- og tøjvirksomhed, der skærer i huslejeudgifterne. Samme udmelding er kommet fra blandt andre Bestseller og H&M.

Mandag den 30. marts 2020, klokken 16.00, Sofie Ringtved Jensen.
Regering går med til højere lønkompensation

Regeringen har her til eftermiddag justeret den eksisterende trepartsaftale. Det fortæller finansminister Nicolai Wammen på et pressemøde, hvor det blev fremlagt, at private virksomheder nu kan få op til 30.000 kroner i kompensation for af de ansattes løn. Det sker på baggrund af et politisk forslag fra Venstre, der dog oprindeligt havde ønsket en stigning til 45.000 kroner per medarbejder.

Mandag den 30. marts 2020, klokken 12.00, Sofie Ringtved Jensen.
33 procent af danske tøj- og skobutikker står helt uden omsætning

Erhvervsorganisationen Dansk Detail, som specialiserer sig i mode-, livsstils- og boligbranchen, har lavet en undersøgelse blandt 201 af deres medlemsvirksomheder vedrørende butikkernes omsætning i uge 13. Den viser, at 95 procent af dem melder om stor tilbagegang. Hvor halvdelen af butikkerne har oplevet et fald på 90 procent i omsætningen, står 33 procent uden omsætning overhovedet. Det skriver Finans.

Søndag den 29. marts 2020, klokken 23.00, Sofie Ringtved Jensen.
Dansk erhvervsliv oplever store omsætningsfald

Søndag udgav brancheorganisationen Dansk Erhverv en analyserapport, der har til formål at give et indblik i corona-pandemiens foreløbige konsekvenser for dansk erhvervsliv. Rapporten, der bygger på en medlemsundersøgelse af 1030 virksomheder, indeholder data indsamlet i perioden 25. marts til 26. marts.

Rapporten konkluderer blandt andet, at to ud af tre af virksomhederne har oplevet faldende omsætning i marts. En omsætning, der i gennemsnit er faldet med 30 procent. 36 procent har oplevet et fald på minimum 40 procent. 19 procent af virksomhederne har opsagt medarbejdere siden 1. marts, og 16 procent forventer at opsige flere. 73 procent af virksomhederne har sendt medarbejdere hjem, hvoraf 25 procent har hjemsendt ved brug af lønkompensationsordningen. I rapporten svarer 37 procent af de adspurgte også, at de ikke mener, at de nuværende hjælpepakker og tiltag fra regeringen er tilstrækkelige, hvis deres virksomhed skal klare sig gennem corona-krisen.

Læs hele rapporten her.

Søndag den 29. marts 2020, klokken 16.00, Sofie Ringtved Jensen.
Nye politisk diskussioner om hjælpepakkeændringer

Der er flere brancher og erhverv, hvis arbejdsmodeller ikke passer ind i regeringens hjælpepakker. Heriblandt modebranchen. Men søndag foreslog Venstre en ny hjælpepakke, der skal hjælpe en større del af det danske erhvervsliv igennem coronakrisen. Den foreslår blandt andet, at lønkompensationen skal stige til op til 45.000 kroner om måneden for hjemsendte ansatte, samt at man som virksomhed også skal kunne få delvis dækning for ansatte, der stadig arbejder. Det mener Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen – hvilket siden er blevet fulgt op af Statsminister Mette Frederiksen, som søndag efter et møde med repræsentanter fra virksomheder, erhvervsorganisationer og lønmodtagerorganisationer udtalte til DR.dk, at “det er noget af det, vi taler om lige nu.”

Lørdag den 28. marts 2020, klokken 15.30, Sofie Ringtved Jensen.
Pitti Uomo i overvejelser om afholdelse af messe i juni

Den populære herremesse Pitti Uomo, der vanen tro er sat til at blive afholdt i juni i Firenze, har endnu ikke meldt endeligt ud, hvorvidt sæsonens planlagte messe vil løbe af stablen. Ifølge Raffaello Napoleone, der er administrerende direktør i Pitti Immagine, har de – trods ellers stor beslutsomhed omkring at holde fast i de oprindelige datoer  – nu valgt at tage planerne op til genovervejelse grundet den seneste udvikling.

“I samråd med præsidenten for Pitti Immagine, Claudio Marenzi, og formandskabet for Centro di Firenze per la Moda Italiana vil vi nu tage os kort tid til at reflektere over den nye situation, indsamle alle nødvendige oplysninger og træffe de nødvendige beslutninger. Bestyrelsen for Pitti Immagine skal mødes i slutningen af ​​næste uge, og det vil være ved den lejlighed, at vi samler alle evalueringerne,” fortalte Raffaello Napoleone i pressemeddelelsen lørdag.

Fredag den 27. marts 2020, klokken 20.00, Sofie Ringtved Jensen.
Flere internationale modeuger aflyses eller udskydes på grund af Corona

Fredag aften kom nyheden, at Paris Fashion Week Menswear og Haute Couture Week er aflyst. Det annoncerede Fédération de la haute couture de la Mode i en pressemeddelelse. Herremodeugen i Paris skulle have fundet sted den 23.-28. juni og Haute Couture Week den 5.-9. juli. Ifølge Fédération de la haute couture de la Mode, arbejdes der lige nu aktivt på et alternativ.

Samtidig er Milan Fashion Week Men’s blevet flyttet. Hvor den skulle have fundet sted den 19.-23. juni, er den nu rykket til september 2020, hvor den vil blive afholdt i forbindelse med Milan Fashion Week Women’s, fortæller The Camera Nazionale della Moda Italiana.

Også i  London er modeugeplanerne ændret. Ifølge British Fashion Council, er herremodeugen, der skulle have fundet sted den 13.-15. juni, aflyst.