Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Corona, CORONA, Modeuge

Copenhagen Fashion Week: “Lige nu afventer vi myndighedernes nærmere bestemmelser”

CIFF, Copenhagen Fashion Week, DM&T, Revolver og Wear har på baggrund af gårsdagens pressemøde meldt ud, at de fortsat afventer svar fra myndighederne, men er indstillede på en ændring i planerne for modeugen.
CIFF, Copenhagen Fashion Week, DM&T, Revolver og Wear har på baggrund af gårsdagens pressemøde meldt ud, at de fortsat afventer svar fra myndighederne, men er indstillede på en ændring i planerne for modeugen.

Trods det alarmberedskab, som alle efterhånden befinder sig i, kom det alligevel som en mavepuster for mange, at statsminister Mette Frederiksen ved mandagens pressemøde forlængede forbuddet mod større forsamlinger til og med august.

For selv om hun med den anden hånd løsnede grebet om Danmark ved at åbne for skolernes yngste klasser, daginstitutioner og fritidsordninger, så stod flere spørgsmål ubesvarede tilbage – særligt for modebranchen. For hvordan skal vi forholde os til de lukkede butikker, hvad betyder de nye, lovede hjælpepakker og – rungende – hvad betyder det for afholdelsen af Copenhagen Fashion Week, der er sat til den 4.-7. august 2020?

I sidste uge kom CIFF, Copenhagen Fashion Week, DM&T, Revolver og Wear med en fælles udmelding om at stå sammen om en koordineret indsats omkring modeugen og udviklingen af nye justerede formater hertil.

I dag, efter at de fem instanser har afholdt hastemøde her til morgen, lyder udmeldingen:

“Copenhagen Fashion Week, CIFF, Revolver, DM&T og Wear fortsætter det tætte samarbejde og forholder sig i fælleskab til myndighedernes anvisninger i forhold til Corona/Covid-19. Vi tager udviklingen dybt seriøst og vil naturligvis tage ansvar for at begrænse smittespredningen med de tiltag, det kræver. Derfor er vi også indstillede på at skulle ændre planerne for sommerens modeuge, såfremt det bliver nødvendigt. Lige nu afventer vi konkret myndighedernes nærmere bestemmelser i forhold til forsamlingspåbuddet, da det endnu ikke er bekræftet hvad ‘store forsamlinger’ dækker over. Vi vender tilbage, når reglerne er mere klare, og vi ved, hvad det betyder for modeugen i København.”

Vi følger udviklingen og opdaterer løbende. 

LÆS OGSÅ: 

Pitti Uomo konfirmerer nye datoer