Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, CORONA, Corona, Indland

Bestseller fyrer 750 danske ansatte

Massiv fyringsrunde i Bestseller på baggrund af COVID-19-krisen.
Massiv fyringsrunde i Bestseller på baggrund af COVID-19-krisen.

For bare tre dage siden kunne vi fortælle, at DK Company havde måtte sige farvel til 125 medarbejdere. I dag gælder det Bestseller, der netop har fremlagt at de må fyre ikke mindre 750 af koncernens i alt 4800 danske ansatte. På verdensplan beskæftiger Bestseller omkring 17.000 medarbejdere.

Afskedigelsen sker som følge af et markant svigtende salg og pludselig manglende likviditet i hele detailleddet globalt, oplyser Bestseller i en pressemedelelse.

“Vi er alle havnet i en helt ufattelig situation, som lige nu rammer samfundet omkring os, både det nære men også det globale. Det handler først og fremmest om at redde menneskeliv, hvilket vi alle har den dybeste respekt og sympati for. For vores virksomhed betyder det, at vi pludselig befinder os i en krise, som vi ville have svoret, aldrig ville være mulig for os og vores kære Bestseller. Men når vi som en international handels- og detailvirksomhed med 2.500 butikker, 15.000 engrosfor-handlere og kunder på tværs af 55 markeder, pludselig oplever, at markedet går i stå, så bliver det selv for os hurtigt meget vanskeligt,” udtaler ejer og CEO Anders Holck Povlsen i pressemedelelsen. Han fortsætter:

“I løbet af blot et par uger er vi gået fra udsigten til det stærke-ste regnskabsår nogensinde, til at havne i en dyb krise. Derfor er det også med ondt i hjertet, at vi i dag er tvunget til at afskedige 750 medarbejdere i Danmark. Vi reducerer vores arbejdsstyrke med ca. 15% i Danmark, og selvom det i dag er svært at være positiv, så skal det dog ses som et bevis på, at vi fortsat har tro på fremtiden, og sammen vil vi kæmpe for at komme tilbage og genskabe virksomheden.”

Bestseller havde i sidste regnskabsår, 2018/19, en omsætning på 26,2 milliarder kroner og et overskud på 2,7 milliarder kroner.