Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW20

“Det er vores ambition at gøre Rains til et livsstilsbrand"

Onsdag under Copenhagen Fashion Week holdt Rains sit første show, der samtidig præsenterede et udvidet kollektionsfokus. Vi talte med chefdesigner Tanne Vinter inden showet om ambitionen med kollektionen, udviklingen af materialer og hendes personlige forventninger til showet. 
Onsdag under Copenhagen Fashion Week holdt Rains sit første show, der samtidig præsenterede et udvidet kollektionsfokus. Vi talte med chefdesigner Tanne Vinter inden showet om ambitionen med kollektionen, udviklingen af materialer og hendes personlige forventninger til showet. 

Hvad er ambitionen med kollektionen?
“Det er vores ambition at gøre Rains til et livsstilsbrand med et tydeligt skandinavisk narrativ fra klassisk regntøj. Overordnet set har vi forsøgt at afdække årstidernes skiftende behov, og i de seneste sæsoner har vi gradvist tilført flere tungere efterårs- og vinterprodukter i vores sortiment. Med efterårs- og vinterlinjerne i AW20-kollektionen, ’Transitional’ og ’Thermal’, markerer vi vores fulde skridt ind i regulært outerwear.

Hvilket designmæssigt udgangspunkt har du haft for kollektionen?
“Vi har arbejdet ud fra at skabe en dynamisk fornyelse og fortolkning af vores klassiske regnjakker. I vores AW20-kollektion har vi særligt arbejdet med balancen imellem funktion og æstetik, hvor regntøjsfunktionaliteten rent visuelt træder tilbage for selve looket. De meget specifikke rammer vi har for vores grundkoncept, giver os et stærkt udgangspunkt for at fortolke og innovere uden, at vi risikerer at miste vores grundlæggende særpræg.

Opbygningen af AW20-kollektionen er skabt med en konceptuel tilgang til designprocessen og selve kollektionen er opbygget i serier med gennemgående temaer, sådan så de forskellige styles supplerer hinanden i eksempelvis konstruktion og signaturdetaljer.”

Hvordan vil du beskrive det overordnede look?
 “Vi har fastholdt et tydeligt outdoor-præg i både konstruktion og silhuetter. Men vi har også udviklet på designs med underspillede referencer fra streetwear. Vi har fortolket på den kontekst vores materialer kan anvendes i og især med vores isolerede jakker, har vi leget med en mere udtryksfuld og nutidig tilgang. Vi har især haft fokus på vores coatede overflader, hvor vi introducerer helt nye letvægtsmaterialer og nye overflade-teksturer og farvemæsssigt er kollektionen bygget op omkring en ubleget off-white i samspil med en mættet og meget jordnær farvepalette. Derudover lancerer vi nogle semi-shiny blå og sorte farver for et mere sporty teknisk look.”

Det danske klima og vores mange regnvejrsdage var jeres oprindelige udgangspunktet – kommer kollektionen på samme måde til at afspejle livet i Skandinavien?
“Vejret og livet i det skandinaviske klima har fra starten været en af inspirationskilderne i Rains, for det regnfulde og omskiftelige klima skaber behov for funktionel beklædning. Men samtidig er kulturen og den æstetiske tilgang til design i de nordiske lande også afspejlet i hele vores univers.”

I har fortalt, at I har fokus på innovativt design, funktionalitet og materialer. Kan du give nogle detaljerede eksempler på hvordan det kommer til udtryk?
“Vores produktunivers tager udgangspunkt i den klassiske gummiregnjakke. Herfra har vi løbende udviklet coating og bagsidetekstiler. Innovationen består blandt andet i, at vi giver vores materialer nye egenskaber. Sidste efterår introducerede vi en åndbar gummicoating, som vi brugte til at give vores dynejakker et unikt look. Til dette forår har vi udviklet en ultratynd åndbar coating, som vi introducerede i et sporty og teknisk koncept. Til dette efterår introducerer vi en mere kraftig og hårdfør overfladecoating med tydelige teksturer.

Vi udvikler hele tiden nye metoder til optimering af svejseprocesser og strikketeknikker på bagsidematerialet som kan bruges rent visuelt. Ved at holde fokus på PU-materialets egenskaber, har vi formået at innovere vores produkt-DNA, så det kan anvendes på tværs af jakke-kategorier og årstider. Det mener vi, giver vores produkter en unik genkendelighed og Rains en unik specialistposition.”

I forhold til at stå for at holde jeres første show – hvad glæder du dig personligt allermest til ved showet?
“Showet afspejler den retning, vi udvikler os i på flere niveauer. På den ene side bliver vores særpræg, vores DNA, underbygget og udviklet. På den anden side tilstræber vi at udvikle og udfordre vores udgangspunkt i relevante retninger. For dem, som ikke kender Rains indgående, håber jeg, at det vil være en udpræget aha-oplevelse, at se de mange facetter, vi indeholder. For langt de fleste håber vi, at vi kan inspirere og begejstre med vores fokuserede tilgang til outerwear. Og så jeg glæder mig til at opleve folks reaktion på den retning, vi har taget for de kommende år.”

Læs Fashion Forums anmeldelse af showet her:

Med Rains kan regn og kulde bare komme an