Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW20, Indland, Modeuge

Verden roterer (stadig) omkring Rotate

I en hemmelig balsal på Axelborg, brød Rotate endnu en gang igennem lydmuren i festlig pingpong mellem det attråværdige og det, der er alt for meget.
I en hemmelig balsal på Axelborg, brød Rotate endnu en gang igennem lydmuren i festlig pingpong mellem det attråværdige og det, der er alt for meget.

Rotate Birger Christensen, Axeltorv 1, torsdag den 30. januar 2020, klokken 17.00.

I en tæt pakket festsal på Axelborg, man ikke vidste lå der, er gulvet i dagens anledning pyntet med store hvide og sorte striber. Estort grønt Rotate-laserlogo lyser op på mahognivæggen, hvor to majestatiske trapper går ned mod gulvet, hvor vi, gæsterne, sidder. Alt minder om et gods i 80’erne — selv de store grønne palmer.

En af vor tids største modeller og kønsaktivister amerikanske Teddy Quinlivan åbner showet og hamrer ned ad catwalken i et twinsæt med store hvide, sorte og orange paillettern. Så er vi skudt i gang, og tempoet er højt. Efter Teddy følger de andre modeller én efter én ned ad de smukke trapper – allesammen nogle af de bedste fra ind- og udland: Mona Tougaard, Olivia Vinten, Nadja Bender, Mathilde Henning, Nina Marker og mange flere. Her er production value som hos få andre.

Tv-serien Dollars er det eneste, jeg kan tænke på, for hver indgang på showet er en tour de force af skulderpuder, store mutton-ærmer, korte kjoler, lange ben, gulvlange pailletkjoler med høje slidser, second skin leggings, en turkis jakke med skød og matchende nederdel og meget, meget mere.

Hvad der startede som et udelukkende kjolebrand, er nu ved at vokse, og der er kommet flere dele i kollektionen. Højtaljede læderbukser, læderpencilskirts og korte læderjakker – brugt enten i sæt eller separat i enten hvid eller lys lilla. Alt er flot, lidt over the top og har en klar plads i Rotates meget veldefinerede univers.

En hvid lang blazer brugt som ultra kort kjole står ud som noget enhver kunne have i sin garderobe, og det klæder Rotate at imødekomme den balance. Mona Tougaard lukker festen i et stort hvidt skrud, kort fortil og med slæb og tournure bagpå. Jeanette Madsen, Thora Valdimars og Denise Christensen har fat i den lange ende, og det hele serveres med både humor og ironi.

Den vilde cirkus fest fra sidste sæson er blevet mere raffineret uden at miste det, som mærket står for.  Rotate ved, hvordan man holder en fest, laver et show og giver alle, der er inviteret, en af modeugens bedste oplevelser. Festen fortsætter hos Blake og Krystle… og Alexis dukker med garanti uventet op!

Se hele kollektionen her.