Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW20, Indland, Modeuge

Da jeg var til te hos Helmstedt

Emilie Helmstedt skabte med sin AW20-kollektion, 'Memorized', en kollektion, der er værd at huske, som viste både talent, sårbarhed og nærvær.
Emilie Helmstedt skabte med sin AW20-kollektion, 'Memorized', en kollektion, der er værd at huske, som viste både talent, sårbarhed og nærvær.

Helmstedt, Den Franske Ambassade, onsdag den 29. januar 2020, klokken 13.00.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har en svaghed for Helmstedt. Siden jeg så hendes AW19-show på Charlottenborg (jeg missede desværre det første show, som hun holdt hjemme på Christiania) har hun haft en plads i mit (mode)hjerte. For Emilie Helmstedt er noget særligt. Hun er ikke bare ung og talentfuld – hvilket også blev understreget, da hun sidste år vandt Magasin du Nord Fashion Prize – hun udviser også en sårbarhed i sine præsentationer, der hver gang rummer en ydmyghed og respekt for håndværket, hvilket ikke er en selvfølge hos alle.

Når hun hver sæson starter showet med at oplæse et personligt digt, sætter hun i høj grad sig selv på spil, og i en branche fyldt med flygtighed giver det et nærvær, der får en til at stoppe op og lytte efter. For det betyder meget for Emilie Helmstedt, at hun gør sig umage og får fortalt om de tanker, der ligger bag kollektionen, og med dagens kollektion ‘Memorized’ skabte hun netop noget, der var værd at huske.

Endnu en gang spillede set-designet en stor rolle i Helmstedts show, der denne gang blev afholdt på den franske ambassade, hvor de smukt dekorerede lofter og gamle gobeliner dannede rammen om overdimensionerede tekopper og franske konditorkager, der straks fik en til at føle sig som til teselskab hos Alice i Eventyrlands gale hattemager. Ikke mindst på grund af showpiece-smykkerne, hvor gammelt porcelæn fungerede både som hatte og halskæder.

Kollektionen i sig selv rummede både det, der på kort tid, er blevet Helmstedt-klassikere, som de kjoler og små quiltede jakker i farverige silkeprint, der er blevet en stærk del af mærkets DNA, men også nyheder som blandt andet den bæredygtige strikkollektion lavet af genanvendt bomuld og polyester, men hvor der stadig var indbydende og feminine farvekombinationer. Der var også bløde overtøjsjakker i silkevelour, en silkeponcho og de fineste bukser med flæsedetaljer, samt en fin accessorykollektion bestående af blandt andet hæklede kyser og tasker. Som noget nyt midt i det farverige univers var der også hele sæt i brunlige farver, hvilket gav kollektionen en ny dybde.

Det er lidt af en rejse Helmstedt er på, og der er sket meget, så det var også en fornøjelse at se, at Helmstedt holder fast i sig selv og langsomt udvikler sig, og det bliver spændende at følge i fremtiden.

Se hele kollektionen her.