Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Endnu en pris går til Carcel

Torsdag aften kunne Veronica D'Souza gå hjem med endnu en prestigefuld pris. Denne gang var det EY Entrepreneur Of The Year i kategorien Social Entrepreneurship.
Torsdag aften kunne Veronica D'Souza gå hjem med endnu en prestigefuld pris. Denne gang var det EY Entrepreneur Of The Year i kategorien Social Entrepreneurship.

Der er knap gået en måned siden Carcel med Veronica D’Souza i spidsen vandt Magasin du Nord Fashion Prize og her, torsdag aften, kunne brandet så hente endnu en pris hjem. Denne gang fra EY Entrepreneur Of The Year i kategorien Social Entrepreneurship, der blot er blevet uddelt en enkelt gang før i 2018.

Formålet med prisen er i følge Ernst & Youngs egen hjemmeside “at hylde virksomheder, der kan inspirere, motivere, engagere og fremme iværksætterlyst, der løser samfundsmæssige udfordringer og fremmer interessen om investeringer i området.” Herudover er der lagt vægt på, at de i alt 14 nominerede virksomheder i kategorien, har en grad af tilknytning til FN’s 17 verdensmål i deres rammesætning.

Da Carcel vandt Magasin du Nord Fashion Prize tidligere på måneden, var det især brandets stærke historiefortælling og missionen for at forbedre kvinders liv globalt, der blev fremhævet i begrundelsen – og lignende gjorde sig gældende i aftenens prisoverrækkelse, dog med den undtagelse, at det var fascinationen af Veronica D’Souzas personlige drivkraft, der lå bag valget. Her lød begrundelsen:

“Juryen hæfter sig ved den stærke personlige historie om en passioneret og karismatisk entrepreneur, som brænder for den sociale dimension. Hun viser en særlig vilje og et stort mod ved at leve sin vision ud i livet, og det vil juryen gerne belønne. Samtidig har dette års vinder formået at opbygge en historie og et brand omkring virksomheden og ideen bag, som allerede har fået stor opmærksomhed – også internationalt – og hun udfordrer traditionelle mønstre i modebranchen,” udtalte Torben Hartz, Partner i EY og ansvarlig for kategorien Social Entrepreneurship. Begrundelsen lød videre:

“Det er en forretningsidé, der har taget de første skridt – og potentielt kan gøre en endnu større forskel – ikke blot for de indsatte kvinder, men også for deres børn og familier udenfor fængslet. Juryen ser en virksomhed, der slår på flere facetter af bæredygtighed, og som formår at integrere højt socialt ansvar i hele sin værdikæde.”

EY Entrepreneur Of The Year er verdens største vækstkonkurrence og afholdes i mere end 60 lande. De stærkeste kandidater kåres først i de nationale regioner før landsvinderen kåres. Blandt kravene for deltagelse er blandt andet, at virksomheden har eksisteret i mindst tre år og entreprenøren er ejer eller medejer samt har haft ledende ansvar i minimum to år. Tidligere på måneden blev Mos Mosh A/S med Kim Hyldahl i spidsen kåret som vinder af EY Entrepreneur Of The Year i region Syd- og Sønderjylland.

Ud over titlen får vinderen æren af at repræsentere Danmark ved den internationale finale, EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco.