Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Navne

Blandt modebranchens vigtigste: Tre danskere tilføjet Business of Fashions Top 500

Gannis Ditte og Nicolaj Reffstrup er sammen med model Mona Tougaard tilføjet Business of Fashions liste over modebranchens mest indflydelsesrige.
Gannis Ditte og Nicolaj Reffstrup er sammen med model Mona Tougaard tilføjet Business of Fashions liste over modebranchens mest indflydelsesrige.

Business of Fashion har netop offentliggjort deres årlige liste over de folk i den internationale modeindustri, der former branchen og leder den fremad. En liste, der, siden 2013, hvert år har søgt og analyseret sig frem til de 500 vigtigste branchefolk og i dag repræsenterer mere end 70 nationaliteter fra mere end 45 lande.

Og endnu engang er Danmark repræsenteret, i år med Gannis Ditte og Nicolaj Reffstrup og model Mona Tougaard.

Reffstrup-parret står forsat bag Gannis himmelkurs i en fart, der kun er eskaleret siden det amerikanske investeringsfirma L Catterton investerede i den danske modesucces i slutningen af 2017. Efterfølgende har de ekspanderet ledelsen, åbnet butikker i blandt andet Sverige og London, bekræftet kommende butikker i New York og holdt i august deres 10 års jubilæumsshow under Copenhagen Fashion Week. Stort tillykke herfra.

Mona Tougaard, der er repræsenteret af Elite, vandt den danske udgave af bureauets modelkonkurrence i 2017 og gik hurtigt shows for blandt andet Prada og Chanel. Hun har netop gået både Paco Rabanne, Dries van Noten, Chloé og lukket Lanvin-showet i Paris og har gennem september prydet forsiden af I-D Magazine. Super godt gået – bogstavelig talt – af den unge aarhusianske model.

Som noget nyt i år har Business of Fashion introduceret en ny tilgang til udformningen af deres prestigefyldte liste. I stedet for at lave en helt ny liste af talenter hvert år, tilføjer de i stedet 100 nye kandidater til den eksisterende liste for på den måde at skabe et fællesskab, der “vokser sig stærkere og mere og mere meningsfuldt år efter år,” som de skriver på deres hjemmeside.

Derfor vil man også kunne se den fulde liste af danskere, der gennem årene – og nu stadig er – repræsenteret på listen.

Den i dag 32-årige model Freja Beha Erichsen var den første dansker, der kom på listen i 2014, efter den var blevet lanceret i 2013. Hun fik i 2016 følgeskab af CEO for Global Fashion Agenda Eva Kruse og i 2017 Chief Executive i Adidas Kasper Rørsted.

Se den fulde BOF#500-liste her.