Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Henrik Vibskov åbner flagskibsbutik i populært københavner-område

Efter 13 år i Krystalgade rykker Henrik Vibskov nu sin danske flagship-store til større omgivelser på Gl. Mønt.
Efter 13 år i Krystalgade rykker Henrik Vibskov nu sin danske flagship-store til større omgivelser på Gl. Mønt.

Gennem de sidste 13 år har Henrik Vibskovs københavnske flagskibsbutik på hjørnet af Krystalgade og Peder Hvitfeldts Stræde tiltrukket modeinteresserede fra nær og fjern. Her har designerens egne kollektioner til mænd og kvinder side om side med mindre og større internationale ligesindede designere skabt linjen i en af byens mest spændende konceptbutikker. Men nu skifter butikken adresse.

De tidligere lokaler i Krystalgade var fredede og satte dermed naturlige grænser for Vibskov-teamets kreative udfoldelser. Dem kan man nu kan bryde fri af i nye omgivelser på Gl. Mønt, omgivet af butikker som Wood Wood og Storm og en generel travlhed i gadebilledet. Gaden har også været præget af afspærringer og militærpatruljer siden terrorangrebet ved den jødiske synagoge i 2015.

“Vi har været glade for at være i Krystalgade. Men vi har haft flere udfordringer forbundet med det. At det er en fredet, gammel bygning har for eksempel betydet, at vi ikke har måttet særligt mange ting i butikken. Der var også to meter til loftet og masser af spildplads rent kvadratmetermæssigt. Blokeringerne og våben ved synagogen har også skabt en syret energi i gaden. Til gengæld har vi ikke haft indbrud i 3-4 år på grund af den militante parade,” fortæller Henrik Vibskov til Fashion Forum.

Den nye butik giver Henrik Vibskov, der er uddannet fra Central Saint Martins i 2001 og som siden har vist flere end 35 kollektioner, primært i Paris, langt mere frihed og flere kvadratmeter at boltre sig på. Muligheden for at brede sit karakteristiske, legesyge univers ud og skabe en sjovere, mere inspirerende shoppingoplevelse i et ellers presset retaillandskab i Danmark. Det kommer for eksempel allerede til udtryk på åbningsdagen den 20. september, hvor Henrik Vibskovs egen installation ‘Radish Arm Chair’ vil pryde butikken, der er designet sammen med Clover Studio fra England, som blandt andet har skabt et helt nyt ophængssystem specifikt til den nye butik.

“Med de større omgivelser får vi mulighed for at bringe nogle af de andre ting, som vi laver, som installationer og ting fra shows ind i butikkens univers. Fortælle vores historier lidt bedre. Vi får også bedre plads til at repræsentere, de andre mærker, vi forhandler i butikken. Vi kan for eksempel lave shop-in-shop, fordi vi har en separat dør inde i butikken, der skiller to rum ad,” siger Henrik Vibskov, der trods større omgivelser og en placering i et travlt shoppingområde ikke vil sætte nogle stramme målsætninger for den nye butik.

“For mig er det godt, så længe butikken kan klare sig selv. Hvis den kan fortsætte på den måde, vi hidtil har kørt, så er vi tilfredse. Den skal ikke nødvendigvis doble omsætningen. Der er selvfølgelig mulighed for det, idet e-commerce og lageret har fået allokeret mere plads til at vækste, men det er ikke en decideret målsætning.”

Henrik Vibskov åbner på Gl. Mønt i København den 20. september 2019. Herudover har Vibskov også en butik i SoHo i New York, der slog dørene op i 2011.