Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Fik du læst? Her er augusts 10 mest populære artikler

August betyder modeuge, og det har da også sat sit præg på månedens mest læste, der både byder på et par populære showanmeldelser og de nominerede til Magasin du Nord Fashion Prize, men også nyheden om et glædeligt comeback til Dyrberg/Kern.
August betyder modeuge, og det har da også sat sit præg på månedens mest læste, der både byder på et par populære showanmeldelser og de nominerede til Magasin du Nord Fashion Prize, men også nyheden om et glædeligt comeback til Dyrberg/Kern.

1. Dyrberg/Kern tilbage med ny strategi

Den 19. august kunne vi her på Fashion Forum breake nyheden, at Gitte Dyrberg og Henning Kern har tilbagekøbt rettighederne til den 34 år gamle smykkevirksomhed, kun tre måneder efter de gik konkurs. Det betyder, at de har startet forretningen op igen med en ny og langt mere simpel strategi.

Dyrberg/Kern gik konkurs den 1. maj i år, men nu er de tilbage med fornyede kræfter – det fortalte stiftere Gitte Dyrberg og Henning Kern i denne måned i et eksklusivt interview med Fashion Forum. 

2. Saks Potts fik hele modebranchen til at holde mund

Kun fire år efter deres første show, er Saks Potts blevet uundgåelig i dansk mode og var som det næstsidste show med til at runde modeugen af med en overlegen opvisning, der på en gang var både højtidelig og sjov.

3. Lej, brug, returnér: Nu lancerer Ganni udlejningsplatform

Fremtidens modeforbruger vil ikke eje, men leje. Det ved flere og flere virksomheder, heriblandt Ganni, der i denne måned har introduceret ’Ganni Repeat’ i forbindelse med deres forsat ambitiøse bæredygtige omstilling.

4. Nu er vinderen af Guldknap 2019 fundet

50-års jubilaren Inwear løb med dette års Guldknap, da ALT for Damerne for 34. gang overrakte den prestigefyldte pris i Skuespilhuset den 27. august.

Det var tre velfortjente nominerede, der var udpeget til dette års prestigefyldte Guldknap, men 50-års jubilaren InWear, der løb med prisen, da den blev overrakt i Skuespilhuset den 27. august.

5. Miinto i vækst: sælger varer for næsten 700 millioner

Den danske platform tiltrækker fortsat flere kunder til deres unikke koncept – og det har fået salget til at stige med 40 procent i endnu ikke offentliggjort regnskab, som virksomheden dog løftede lidt af sløret for i denne måned.

6. Da 10 års Ganni-kærlighed kulminerede i én stor regnfest

Det var vådt, festligt, episk, da himlen åbnede sig over Gannis jubilæumsshow, hvor kollektionen endnu en gang vakte begejstring – men for første gang ikke var det, vi kommer til at huske mest.

Der er bred enighed om på redaktionen, at den netop overståede modeuge var en af de mest festlige i vores tid – og det takket være blandt andre Ganni, der bød op til regndans og intim Mø-koncert.

7. Minimum henter ny administrerende direktør

Som led i den strategiske udvikling og et ønske om at hente ny branche- og ledelseserfaring, overlod stifter Peder Tang i denne måned direktørstolen til Steen Engelbrecht for at dedikere sig fuldt ud til det kreative.

8. Modeuge, modeuge, modeuge: bæredygtighed, et fransk luksushus og cykeludlejning

Modeuge i bæredygtighedens tegn, Chloé åbner flagship store i København, Day ET lejer cykler ud under Revolver og Soeren Le Schmidt præsenterer skosamarbejde. Også i august samlede vi som altid op på de vigtigste korte modenyheder hver fredag.

9. Her er de nominerede til Magasin Du Nord Fashion Prize 2019

Danmarks største hæderslegat i modebranchen  er vokset i bevågenhed og betydning, og kvitterede under modeugen med at nominere Brøgger, Carcel, Heliot Emil, Maja Brix og Mfpen.

Under modeugen præsenterede Magasin du Nord Fashion Prize dette års nominerede.

10. Emilie Helmstedt: “Det kan åbne nogle helt nye døre for os på det internationale marked”

Den unge designer kunne den 13. august tage hul på det eftertragtede amerikanske marked gennem et samarbejde med Moda Operandi og deres eksklusive pre-order koncept. 

Kun én uge efter Emilie Helmstedt havde sendt sidste model ned af catwalken, skrev hun kontrakt med den anerkendte forhandler Moda Operandi.