Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Annonce for JOOR
Alle nyheder, Indland

Nu er vinderen af Guldknap 2019 fundet

50-års jubilaren Inwear løb med dette års Guldknap, da ALT for Damerne for 34. gang overrakte den prestigefyldte pris i Skuespilhuset i dag.
50-års jubilaren Inwear løb med dette års Guldknap, da ALT for Damerne for 34. gang overrakte den prestigefyldte pris i Skuespilhuset i dag.

Det er efterhånden et prominent hold af danske brands, der kan kalde sig tidligere Guldknap-vindere. Blandt dem, der fået overrakt prisen gennem årene af ALT for Damerne, finder man navne som Margit Brandt, Designers Remix, Ganni, Mads Nørgaard og sidste års vinder Gestuz.

Det har derfor ikke været uden betydning, hvem der er løbet med førstepræmien, når det danske magasin i mere end 30 år har benyttet deres guldknappris til at hædre en modevirksomhed, der formår at skabe kommerciel succes ved at forene design med vellykket branding.

Dette års nominerede var da også et stærkt felt af erfarne, men stadig yderst aktuelle mærker, navnlig By Malene Birger, InWear og Munthe. Fælles for dem er, blandt andet, at de “har været en del af det danske modebillede i mange år, fordi de hele tiden har fornyet sig og aldrig er faldet for det ’sikre’ valg,” som chefredaktør Tina Nikolaisen formulerede det tilbage i maj, da dette års felt blev annonceret.

Her til eftermiddag blev årets vinder så fundet, og det blev Inwear, der nu kan kalde sig modtager af ALT for Damernes Guldknap 2019. En afstemning, der vanen tro er op til magasinets læsere af afgøre.

Om nomineringen af Inwear udtalte Tina Nikolajsen, da hun præsenterede de tre brands i Skuespilhuset:

“Inwear har siden 1969 været den selvsikre, men underspillede danske kvindes favorit,” sagde hun, hvortil Jette Romvig, chefdesigner hos Inwear sagde, da hun modtog prisen:

“Der er ikke nogen pris, jeg kunne være mere stolt af at vinde,” sagde hun og understregede, at det er hele teamets fortjeneste.

LÆS OGSÅ:

InWear 50 år: “Vi vil være verdensmestre i mellemsegmentet”