Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Saks Potts fik hele modebranchen til at holde mund

Kun fire år efter deres første show, er Saks Potts blevet uundgåelig i dansk mode og var som det næstsidste show med til at runde modeugen af med en overlegen opvisning, der på en gang var både højtidelig og sjov.
Kun fire år efter deres første show, er Saks Potts blevet uundgåelig i dansk mode og var som det næstsidste show med til at runde modeugen af med en overlegen opvisning, der på en gang var både højtidelig og sjov.

Saks Potts, Det Kongelige Musikkonservatorium, torsdag den 8. august 2019, klokken 18.00

Jeg vidste ikke, at modebranchen kunne være SÅ stille. Men ingen sagde en lyd i flere minutter, mens vi forventningsfulde sad i de bløde sæder i Det Kongelige Musikkonservatoriums smukke koncertsal og ventede på et af højdepunkterne på dette års showkalender.

Måske var det forventningerne efter sidste års vilde gymnastikopvisning, der siden vandt en Elle Style Awards for bedste show, der fik folk til at glæde sig ekstra meget til Saks Potts i år. Selvom det cirka 25 mand høje symfoniorkester, der hurtigt indfandt sig på scenegulvet, også bidrog til en respektfuld, højtidelig og forventningsfuld stemning.

Eller også er det bare fordi, det altid er virkelig sjovt at følge med i alt, hvad barndomsveninderne Cathrine Saks og Barbara Potts går og laver – oplevet gennem deres Instagram-profil, der hermed får en anbefaling med på vejen. De er ubesværet cool og sjove, når de laver spakollektioner med yin og yang-logoer, når de klæder Kim Kardashian og Kanye Wests børn i glimmertøj, og de er underspillet overlegne, når de lægger et billede af Lady Gaga i sort lak og pels op i en story, eller når de bidrager til hypen omkring danske Jada, der troligt iklæder sig pelsfrakker, stramt gymnastiktøj eller tubekjoler til sine koncerter.

Mens vi sad helt stille og ventede i salen, (kun afbrudt af en enkelt højlydt nysen, der som en nål i en ballon fik hele salen til at eksplodere befriende af grin) var der tid til at nærstudere det sortklædte orkester, hvis kvindelige medlemmer alle var hoppet i sorte og hvide cowboystøvler med SP-logoer op langs siden. Orkestret spillede et stykke, lyset blev tændt, og ind kom en perlerække af ikoniske og genkendelige Saks Potts-styles båret af modeller i et varieret cast.

Blandt dem var Nadja Bender i et hvidt aerobicsæt med lakbælte, Caroline Bille Brahe i brun læderlak og ikke mindst Emma Rosenzweig, der i sin hvide stramme kjole og diamantbesatte cowboyhat helt klart var showets største attraktion. Det var svært at tage øjnene fra hende på turen rundt på scenen, ned langs publikumsrækkerne og op på balkonen.

Som de to designere bag brandet selv har sagt, redder det ikke menneskeliv at lave tøj, men måske kan det skabe noget glæde og inspiration. Mens tyrkise pelse, candyfloss-jakker, aerobic-sæt og en sexet cowgirl defilerede forbi, var det svært at bevare pessimismen og det dårlige humør – selv på så våd og grå en dag.

Cathrine Saks og Barbara Potts kan være stolte af, kun fire år efter de holdt deres første show under modeugen (i sommerferien fra deres studier) at have nået en position, hvor de bliver betragtet som en af branchens uundgåelige. Og stolte så de også ud, da de til stor applaus kom ud på scenen og gav hinanden et kram, så man blev rørt over, hvad de to unge kvinder – der begge er født i 1993! – har opnået på så kort tid.

Se hele kollektionen her.