Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Psykedeliske farveeksplosioner

Svenske Stand Studio skruede op for farver og psykedeliske prints på slangeskind, da de for anden gang viste deres kollektion under modeugen i København.
Svenske Stand Studio skruede op for farver og psykedeliske prints på slangeskind, da de for anden gang viste deres kollektion under modeugen i København.

Stand, The Lab, torsdag den 8. august 2019, klokken 14.00

Hvis der er én ting, Stand Studio mestrer, så er det at kreere iøjnefaldende overtøj. Overtøj, som vækker opsigt i gadebilledet, og som de skandinaviske kvinder for længst har kastet deres kærlighed på. Den signatur fornægtede sig ikke i dag, hvor det svenske mærke stemplede ind på The Lab for at vise show ved Copenhagen Fashion Week for anden gang.

Det svenske brand, der blev grundlagt i 2014 af Nellie Kamras, har siden etableringen haft læder som brandets klare dna. Men Kamras har samtidig udviklet Stand Studio til at omfatte helstøbte kollektioner, hvor især faux fur-frakker og legen med teksturer og materialer også har spillet en væsentlig rolle for mærkets vækst.

Ikke overraskende var det overtøjet, der stod stærkest i SS20-kollektionen – som det også var tilfældet, da mærket debuterede ved Copenhagen Fashion Week sidste sæson. Men Kamras viste samtidig, at Stand Studio kan og vil mere end det.

En række looks var bygget op om et psykedelisk slangeskindsprint i forskellige nuancer, som blev brugt på alt fra lange, kropsnære frakker til korte jakker med oversize snit, knælange shorts, højtaljede bukser, et fint dobbeltradet suit og flere clutches.

I shownoterne skrev Stand, at de med SS20-kollektionen ville eksperimentere og pushe stærke, kontrastfyldte farvekombinationer. Det lykkedes. Som når Emma Rosenzweig indtog den røde catwalk i hele tre nuancer af det førnævnte print, når en pastelgrøn ruskindsjakke var stylet over en multifarvet blomsterkjole, eller når et par tie dye-bukser blev sat sammen med en blomstret skjorte.

Netop de mange forskellige blomsterprints var Stand Studio stålsatte på at inkorporere igennem hele kollektionen i forskellige materialer og på både kjoler, blazere og tasker. Nogle styles kom med nærmest laminerede overflader, mens en jakke i faux fur stod ud som et højdepunkt.

Stand Studios kollektion var en overvældende farveeksplosion, hvor kun enkelte indgange bød på et mere simpelt, minimalistisk og stramt look. Men det klædte faktisk kollektionen, når Kamras skar ind til benet med en sort læderjakke med hvide kontraststikninger og et sort oversize suit ligeledes i læder.

I pressebussen efter showet gik snakken i høj grad på, om kollektionen manglede en rød tråd – og om der i virkeligheden skete for meget, når Stand i så høj grad fokuserede på at mikse mønstre, materialer og skrue op for farvepaletten. Men rød tråd eller ej, så var Stand insisterende, når det kom til at skabe en kollektion, der gerne må larme i gadebilledet. Og i dag havde det svenske brand en klar mission om at skubbe deres overtøjsdominerede univers i en endnu mere farverig retning.

Se hele kollektionen her.