Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
aiayu i nyt rekord regnskab
Alle nyheder, Indland, Økonomi

Aiayu holder tempoet: Årsregnskab peger på stor salgsvækst

Miljøvenlige tøj- og livsstilsprodukter er fortsat en god forretning for Aiayu. Brandets nye regnskab for 2018 viser fremgang over hele linjen.
Miljøvenlige tøj- og livsstilsprodukter er fortsat en god forretning for Aiayu. Brandets nye regnskab for 2018 viser fremgang over hele linjen.

I november sidste år kunne vi bringe nyheden om, at det bæredygtige danske mærke Aiayu havde besluttet at udvide deres sortiment med en kollektion af tøj til mænd. En nyhed, der allerede her vidnede om brandets fortsatte høje ambitioner og økonomiske overskud.

Og det er da også økonomisk overskud, der må siges at være overskriften på Aiayus nye årsregnskab for perioden 1. januar til 31. december 2018, som netop er blevet offentliggjort.

Heri ses det nemlig, at virksomheden fortsat formår at holde væksten i højt tempo. Et tempo, der tidligere har givet dem en plads på Børsens Gazelle-liste over virksomheder, der kan fremvise kraftig vækst i de fortløbende fire år – første gang i 2014 og anden gang i 2015.

Men meget er sket siden 2015, hvor Aiayu kunne fremlægge en bruttofortjeneste på 3,88 millioner kroner i årsregnskabet for 2014. I brandets nye resultatopgørelse for 2018 kan man nemlig sætte et et-tal foran, da bruttofortjenesten er løbet op på lige over 13 millioner kroner. Et tal, der også er betydeligt større end bare året før, som endte på 8,6 millioner kroner.

Norsk datterselskab til Aiayu med forventet driftunderskud

Der er altså godt gang i salget af Aiayus bløde signatur styles, hvor især produkter i lamauld og økologisk bomuld har bragt virksomheden sit gode ry både i og udenfor branchen siden grundlæggelsen i 2005. Ser man på bundlinjen følger denne også med udviklingen, dog med knap så høj fart, som bruttofortjenesten. Denne er steget fra lidt over én million kroner i 2017 til knap 1,6 millioner kroner i 2018.

2018 er da også et år, hvor virksomheden har udvidet deres medarbejderantal fra 12 til 19 og dermed også personaleomkostningerne. Derudover har virksomhedens nye datterselskab i Oslo, Aiayu Norge AS, generet et driftsmæssigt underskud i 2018, hvilket, ifølge ledelsen, dog var forventeligt grundet opstartsudgifter. For 2019 forventer de ligeledes et mindre driftsunderskud, hvorimod datterselskabet i 2020 forventes at genere et positivt driftsresultat.

Generelt er virksomheden glade for resultaterne for 2018:

“Udviklingen er i overensstemmelse med selskabets forventninger i årsrapporten for 2017. Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende,” skriver Aiayus ledelse, med direktør Maria Møgelberg Glæsel i front, i regnskabet, hvor hun også noterer sig høje forventninger til 2019.