Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Emilie Helmstedt x Mads Nørgaard
Alle nyheder, Bæredygtighed, Indland

Køn, krop og Colette. Helmstedt hos Nørgaard og Folkemøde på Bornholm

Colette-folk har teamet op med Ikea, Helmstedt har indtaget Mads Nørgaard, Bornholm lægger igen klipper til folkemødet, og Ane Lynge-Jorlén står bag ny modeudstilling.
Colette-folk har teamet op med Ikea, Helmstedt har indtaget Mads Nørgaard, Bornholm lægger igen klipper til folkemødet, og Ane Lynge-Jorlén står bag ny modeudstilling.

I denne uge kulminerede den uger lange valgkamp endelig, der viste en ny retning for Danmark. Set i denne optik bliver det forestående Folkemøde på Bornholm særligt interessant. For nok har vi sat vores krydser, men mødet er en enestående mulighed for at komme tættere på den politiske debat i Danmark, for ikke at sige de politikere, der står for at tegne vores fremtid. Og selv om der ikke direkte er mode på programmet, er der masser af bæredygtig livsstil og erhverv, sundhed og børns vilkår, hvilket – om end indirekte – er ultrarelevant for den verden, modebranchen skal designe til. Med over 1.100 deltagende aktører, herunder Danmarks to største designskoler, bliver der uden tvivl interessante arrangementer at kaste sig over i dagene den 13. til den 16. juli på Bornholm.

Det er også i næste uge, at eksamenerne på førnævnte designskoler for alvor begynder. I næste uge er der blandt andet afgangseksamener på KADKs designskole, hvor man skal huske, at der er åben adgang – en ret enestående mulighed for at komme helt tæt på de nye, unge talenter. Fra den 12. til den 14. juni er det afdelingens 17 designstuderende, der går til eksamen under Bettina Bakdal og Ann Merete Orth med Jens Laugesen som ekstern censor. Se eksamensoversigten her.

Den 3. juni holdt The Council of Fashion Designers deres årlige award show og bekendtgjorde samtidig, at Tom Ford trådte til som formand i bestyrelsen, mens Diane Von Fürstenberg takkede af efter 13 år på posten. Det blev Brandon Maxwell, der løb med prisen som årets dametøjsdesigner, mens Rick Owens kunne gå hjem som årets bedste herretøjsdesigner. Og mens Carine Roitfeld modtog Founder’s Award in Honor of Eleanor Lambert, var det ingen mindre end Barbie, der fremover kan brøste sig af hyldesten Board of Directors’ Tribute.

Vi har samlet flere af denne og næste uges highlights herunder.

Colette x Ikea

Var du en af dem, der altid lige måtte lægge vejen forbi Colette, når turen gik til Paris, og dermed har savnet butikkens livsstilsunivers, siden den lukkede i 2017? Jamen, så er Ikea klar med et lille plaster på såret. Sammen med Sarah Adelman, tidligere kreativ chef i Colette, og grafisk designer Craig Redman har møbelhuset skabt særkollektionen ‘Fornyäd’ med den yngre generation i tankerne. En kollektion båret af stærk blå og grafiske elementer, der spreder sig over alt fra sofaer og skamler til kopper, knager og penalhuse med Colettes visuelle identitet i tankerne. Også den klassiske Frakta-pose har fået en ret sød make-over, der gør den blå klassiker noget kedelig. “Skæg og ballade,” siger Craig Redman selv om udtrykket i en pressemeddelelse. “Lige fjollet nok,” siger andre måske, men ikke desto mindre er kollektionen et oplagt nyt pust på teenageværelset.

Kollektionen fås i Ikeas varehuse fra i dag.

Ikea x Colette
Ikea x Colette

Emilie Helmstedt x Mads Nørgaard

Emilie Helmstedt er lidt af en darling i modebranchen, der har taget hendes energiske, farverige og legende univers til sig fra starten. Fra hendes første styles af silkeshorts og chemiser blev hun solgt i Holly Golightly, i august 2018 holdt hun sit første show, og få måneder senere kunne hun tage Magasin Fashion Prize på 500.000 kroner med sig hjem. I denne uge har hun lanceret et samarbejde med Mads Nørgaard, der gør Helmstedts prints mere tilgængelige på bomuldsstyles. Fremfor håndsyede silkepyjamasser kan man nu få en bid af hendes stil på T-shirts, bøllehatte og posetasker ligesom Nørgaards klassiske 101-T-shirt kommer i en særlig Helmstedt-stribet udgave.

Fås i Nørgaards butikker samt på madsnorgaard.dk til priser mellem 255-500 kroner.

Emilie Helmstedt x Mads Nørgaard
Emilie Helmstedt x Mads Nørgaard

Eksperimenterende mode på display

Fredag den 14. juni åbner modeforsker og Ph.D. Ane Lynge-Jorlén endnu en modeudstilling, der udfordrer de dominerende normer og standarder for, hvad vi finder skønt, når det kommer til mode. Med sig har hun blandt andet Nicholas Nybro, der ved sit sidste show under Copenhagen Fashion Week sendte nøgne mennesker på catwalken på lige fod med modeller i hans ekstravagante designs. Også Alberte Holmø Bojesen, Alecsander Rothschild, Cæcilie Dyrup og Nanna Bernholm er blandt de eksperimenterende designere på udstillingen, der udforsker både køn og kroppe.

Discover. Bodies out of bounds, Fernisering fredag den 14. juni klokken 15-17, DIS Copenhagen, Biblioteket, Vestergade 23, København K.