Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed, Indland, Kultur

Heartland sætter igen mode og bæredygtighed i fokus

H&M, Henrik Vibskov og Vienne Westwood er blandt Heartlands ambitiøse sceneprogram, der igen i år sætter både bæredygtighed, kunst, mad og politik på dagsordenen.
H&M, Henrik Vibskov og Vienne Westwood er blandt Heartlands ambitiøse sceneprogram, der igen i år sætter både bæredygtighed, kunst, mad og politik på dagsordenen.

Der er kun to dage til at Egeskov Slot på Sydfyn igen åbner sin historiske park for Heartland og festivalens mange besøgende. Og igen år er der skabt rum til, at også moden, dens fremtid og udfordringer, kan blev blive debatteret.

For andet år i træk kan man opleve H&M Conscious Escape, der, udover at være et skyggefuldt sted under træerne, hvor folk slapper af, strikker og binder blomster, er en platform for dialoger om moden, skabt i tæt samarbejde med elever og undervisere på Designskolen Kolding. Her kan du, foruden en række talks og debatter om bæredygtig livsstil og forandring, blandt andet opleve designskolens samarbejde med integrationsprojektet Thread. Et projekt for kvinder, der med udgangspunkt i mode og tekstil, undersøger forskellige integrationsmodeller, som skal styrke indvandrerkvinders personlige netværk, økonomiske selvstændighed og muligheder for at komme ind på arbejdsmarkedet. Til Heartland har de skabt en ‘blomsterudsmykning’ i genbrugt denim for at sætte fokus på tøjs levetid, der nok uundgåeligt vil blive diskuteret igen i år.

“Vi står på en brændende platform, og der skal handles nu,” sagde H&Ms Marie Seerup sidste år, da hun sad i midt en kreds af gæster og talte om H&Ms udfordringer i forhold til en mere ansvarlig produktion og mangel på råvarer:

“Vi og mange andre brands er på ingen måde interesserede i, at folk smider tøj ud. Vi vil langt hellere være med til at ændre folks tankegang i den måde, mange forbrugere opfatter en sammenhæng mellem et stykke tøjs pris, og hvor godt man bør passe på det. Vi ser det ikke nødvendigvis som en løsning bare at skrue priserne op – vi må arbejde med det på en anden måde og på flere planer,” sagde hun.

På en af Heartlands talkscener, er der lørdag mulighed for at opleve punk-mode-ikonet Vienne Westwood, der ligeledes har bæredygtighed på agendaen, når hun med talken ‘Analysis: how to save the world from self-destruction’ vil gå i kødet på det, som hun beskriver som “tankeløse forbrugere og ditto modedesignere.”

I en mere kunstnerisk orienteret retning, men dog stadig med fokus på mødet mellem landbrug, natur og teknologi, finder man Henrik Vibskovs installation ’The Radish Arm’, der var en del af Vibskovs AW19-show af samme navn, som blev vist på det Arabiske Institut i Paris i januar. Med installationen opfordrer han gæsterne til interaktion og lover et lille spiseligt element også i samarbejde med den københavnske restaurant Musling.

Heartland løber af stablen på Egeskov Slot på Fyn den 30. maj – 1. juni 2019.