Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Designskolen Kolding modtager Designrådets Ærespris 2019

Skolen løb under gårsdagens Danish Design Award med æresprisen for sit bidrag til det danske designmiljø.
Skolen løb under gårsdagens Danish Design Award med æresprisen for sit bidrag til det danske designmiljø.

Designrådets Ærespris, der i går blev uddelt under dette års udgave af Danish Design Award i Industriens Hus i København, gives til personer, organisationer eller virksomheder, som på afgørende vis har bidraget til det danske designmiljø. Og i år blev det Designskolen Kolding, som løb med prisen.

Ifølge Designrådets formand, Lars Thøgersen, modtager skolen prisen som “en hyldest for en lang og tro tjeneste for designs virke, anvendelse og udbredelse.”

Det er særligt skolens mange samarbejder med offentlige og private aktører, som Designrådet lægger vægt på i deres begrundelse, sammen med skolens generelle indsats for at integrere design i virksomheder.

“Designskolen Koldings arbejde med designmetoder i små og mellemstore virksomheder er helt unikt og er med til at manifestere designprofessionens betydning for ikke bare designvirksomheder i traditionel forstand, men design som innovationsdriver på tværs af virksomhedskategorier,” siger Thomas Graversen, ejer af Fredericia Furniture og medlem af Designrådet, i en pressemeddelelse.

Et stærkt designmiljø uden for København

Også Designrådsmedlem Henrik Vibskov mener, at  Designskolen Kolding er den rette vinder af prisen. Ifølge ham, er det især skolens designarbejde uden for Københavnsområdet, der fortjener anerkendelse:

“Designskolen Kolding har fået store designvirksomheder i nærområdet aktiveret og har løftet niveauet tværfagligt. Skolen har desuden været med til at sikre, at der er et stærkt internationalt designmiljø af høj kvalitet uden for København. De har gjort dansk designs DNA – baseret på værdier og æstetik – relevant på det 21. århundredes betingelser,” supplerer han.

Designskolen Koldings rektor, Elsebeth Gerner Nielsen, kalder prisen “en fantastisk påskønnelse af det arbejde, medarbejdere og studerende har præsteret gennem de sidste 50 år. Det er en anerkendelse af et langt sejt træk med at vise, at en kunstnerisk uddannelse kan skabe stor værdi i forhold til de problemstillinger, samfundet og verden står med. Det er samtidig et cadeau til det samlede designmiljø i Kolding. Et miljø, skolen skylder stor tak.” 

Designskolen Kolding er en selvejende institution under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Skolen har cirka 340 studerende. Tidligere modtagere af Designrådets Ærespris er blandt andre Verner Panton, Jacob Jensen, Nanna Ditzel, Knud Holscher og Coloplast.

LÆS OGSÅ:

Danish Design Award nominerer tre bæredygtige tekstilkoncepter