Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Her er vinderne af Elle Style Awards 2019

Se, hvordan det er gået til aftenens prisuddeling – og ikke mindst, hvem der gik hjem med den ærefulde ’Elle-pris’.
Se, hvordan det er gået til aftenens prisuddeling – og ikke mindst, hvem der gik hjem med den ærefulde ’Elle-pris’.

Aller-koncernens hovedsæde på Havneholmen har nok aldrig taget sig flottere ud end her til aften, hvor modemagasinet Elle holdt sin årligt tilbagevendende galla-event, Elle Style Awards, i bygningen.

Det var i år syvende gang, at prisuddelingen fandt sted, og selvom kernen af eventet var den samme – en gallamiddag og et prisuddelingsshow, der hylder modebranchen – har Elle-redaktionen alligevel leget med formatet i år. I et ønske om at bringe eventet tættere på magasinets læsere har man i år tilføjet to ekstra arrangementer til begivenheden: En frokost for læserne lørdag den 11. maj samt et shoppeevent søndag den 12. maj.

Men tilbage til det væsentligste – priserne – så fik de igennem aftenen hevet en del kendte ansigter, men også nogle af branchens nytilkomne, på scenen.

Nye priser og ansigter – og et par gengangere

‘Årets Modeshow’ blev for bare anden gang i showets historie hyldet her til aften. Det blev Saks Potts’ SS19-show, holdt i Østerbro Hallens neoklassicistiske rammer, der løb med prisen foran Mathilde Torp Maders debutshow for By Malene Birger og Gannis imponerende show blandt containere på Reffshaleøen.

Årets nye pris ‘Årets kvinde’, som læserne har været med til at stemme på, gik til forfatteren Sara Omar, som modtog æren for både sin uundgåelige bog ‘Dødevaskeren’ og for sit erklærede mål om at kæmpe for undertrykte kvinder. Dejligt og meget relevant at se modemagasinet række ud over branchen i dette tilfælde, og Omar leverede aftenens stærkeste tale, der for en stund trak fokus både ud i verden og direkte ind i vores hjerter.

Oplagt var det også, at det blev Rotate Birger Christensen, der vandt årets uundgåelige. Få brands har som dem tordnet igennem og på exceptionelt kort tid skabt sig et internationalt brand og en velkørende forretning. ‘Årets Powerpris’ gik blandt ligeledes jubilarer, InWear og Baum und Pferdgarten, til Naja Munthe for at have klaret sig igennem truende konkurser og betalingsstandsning, en skilsmisse fra design- og forretningspartner, Karen Simonsen, til i dag at præsentere et relevant brand med fornyet energi – og ikke mindst – vækstet bundlinje.

Også Stine Goya fik en pris i kategorien ‘Årets Designer’ for at turde holde fast i sit design-DNA og vedholdende tro på – og bevise – at den kan danne grundlag for en solid forretning. En forretning, som hun sammen med sin mand og partner, Thomas Hertz, i dag har købt tilbage fra sine investorer.

Kronen på værket

Særligt én pris er omgæret af hemmelighedskræmmeri og respekt. Det er Elle-prisen, som tildeles en eller flere personer, som har ydet en særlig indsats for at få dansk mode på verdenskortet. Denne pris blev i år givet til Eva Kruse, der netop har modtaget Dannebrogordenen og i næste uge afholder Copenhagen Fashion Summit for 10. gang. Begrundelsen, inden Eva Kruse blev omringet af en stribe mandlige strippere, lød:

“Modekvinden Eva Kruse kan med sit hjertebarn, Copenhagen Fashion Summit, som den eneste dansker samle den internationale modeverdenen. I 2018 oprettede hun Global Fashion Agenda, og dermed har modeverdenen fået sit svar på FN: Et overordnet, internationalt fællesskab, der kan samle og udstikke ideer og rådgivning om det, der er modens uundgåelige fremtid: bæredygtighed og social ansvarlighed. Det bragte blandt andet i januar 2019 Eva Kruse og Global Fashion Agendas protektor, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, til World Economic Forum i Davos i Schweiz, og Evas arbejde udløste også, ganske fortjent, en Dannebrogsorden.”

Se den samlede liste over alle vinderne af Elle Style Award 2019 her:

ÅRETS BRAND
Monies

ÅRETS DESIGNER
Stine Goya

ÅRETS MODEFORMIDLER
DR K ’Margit Brandt’, dokumentarserie i fire dele

ÅRETS STYLIST
Rikke Wackerhausen

ÅRETS MODEFOTOGRAF
Marco Van Rijt

ÅRETS MAKEUPARTIST
Marie Thomsen

ÅRETS HÅRARTIST
Henrik Haue

ÅRETS CSR-PRIS
Designers Remix

ÅRETS STILIKON
Bibi Husted Werner

ÅRETS POWERPRIS
Munthe

ÅRETS MODEL
Freja Beha

ÅRETS KVINDE
Sara Omar

ÅRETS ACCESSORY-BRAND
Folk and Frame

ÅRETS UUNDGÅELIGE
Rotate Birger Christensen

ÅRETS SHOW
Saks Potts SS2019

ÅRETS SMYKKE-KOLLEKTION
Trine Tuxen, V-collection

ELLE PRISEN
Eva Kruse