Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Kabooki
Alle nyheder, Indland

Harry Potter, Batman og Minions på dansk banehalvdel

Firmaet bag Lego Wear, det Herning-baserede Kabooki, har netop tegnet en større aftale med Warner Brothers og Universal.
Firmaet bag Lego Wear, det Herning-baserede Kabooki, har netop tegnet en større aftale med Warner Brothers og Universal.

Fremover kan vi forvente at se mere til både Harry Potter, Jurassic World, Batman og Minions på de små poder, eftersom danske Kabooki har signeret aftaler, der sikrer dem licens til at lave børnetøj med figurer fra de kendte børnefilm. Den nye aftale sker som led i en strategi om at styrke forretningsgrundlaget og produktporteføljen i firmaet, en strategi som CEO og ejer Christopher Silcowitz søsatte, da han overtog ledelsen for et år tilbage.

“Det at få disse to nye spillere var en del af vores nye strategi, og de nye muligheder er blevet taget godt i mod hos vores kunder. Vi kan nu tilbyde både LEGO®-tøj, Universal-tøj samt Warner Brothers-tøj. Vi er og ønsker at være den agile spiller inden for dette customized licens felt, og vi tror på, det at have en håndfuld af de stærkeste brands er den rette volume lige netop for os,” udtaler Adrian Durrani, Division Director i Kabooki, i en pressemeddelelse.

Den nye strategi betyder altså, at Kabooki, hvis navn i øvrigt kommer af det japanske kabuki, der er en traditionel japansk form for teater med farverige kostumer, er delt op i to forretningsdivisioner: Lego Wear, der har eksisteret i 26 år, og nu også divisionen med specialproduceret tøj til større virksomheder.

Kabooki blev grundlagt i 1993 og var indtil januar 2018 medejet af Lego, der dog valgte at trække deres aktieandel på 19,8 procent, men fastholde og forlænge licensaftalen. Kabooki har hovedkontor i Herning, beskæftiger 70 medarbejdere og består derudover af et salgsteam med base i München, Tyskland samt et CSR-team i Shanghai og Shenzhen i Kina.