Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Norge kan også hygge

Med AW19 showet viste Holzweiler, at de nu har fundet deres brandsignatur og formår at kombinere den norske natur med funktionelle styles i et urbant og nutidigt look.
Med AW19 showet viste Holzweiler, at de nu har fundet deres brandsignatur og formår at kombinere den norske natur med funktionelle styles i et urbant og nutidigt look.

Holzweiler, Log off/Log on, Nikolaj Kunsthal, onsdag den 30. januar, klokken 13.00.

Under titlen log off/log on gik norske Holzweiler mod strømmen, og valgte at holde et mobilfrit show. Alle pladser var udstyret med en lille “sovepose” til publikums telefoner, så man kunne logge af og nyde showet. En kløgtig strategi? – det vides ikke. Men det gav en anden form for nærvær og mulighed for at være tilstede og ikke mindst fokusere på kollektionen foran sig frem for at tage det gode billede, og det var faktisk rigtig rart.

Foto: Copenhagen Fashion Week.

Kollektionen fortjente også opmærksomheden, for der er efterhånden sket en del med mærket, der oprindeligt startede som et tørklædebrand. Gennem de sidste fire år har Holzweiler også produceret ready to wear, og det har udviklet sig langsomt og fremstod i dag som en fuldstøbt kollektion. Stolt af sin brand-DNA og norske rødder, men samtidig også inspirerende og tilgængeligt for os andre.

Foto: Copenhagen Fashion Week.

Tænk vinterlig norsk hygge med masser af lun og detaljerig strik kombineret med elementer af street og utility wear, som topmodel Juliane Grüners cargobukser og oversize norsk strik eller modellen i en støvet grøn oversize strik med matchende strikbukser. Der var ligeledes masser af tern, både hele sæt i samme tern og sæt med miksede tern som bukser i plaidtern sat sammen med en ternet skovmands-inspireret skjorte. Til herrerne var der masser af tern og strik, men også edgy suits med stumpebukser og dobbeltradede jakke, som til trods for, at det var tailoring, stadig havde et sporty feel. Der var også mere fashion forward styles som den hvide transparente buksedragt i dun eller sættet i gul og sort tern med kort bomberjakke med rulamskrave og matchende bukser i loose fit.

Foto: Copenhagen Fashion Week.

Holzweilers udgangspunkt i tørklæder lod sig heller ikke fornægte, for de var en del af næsten hvert look, lige som de også udgjorde nogle cool showpieces i form af plaidlignende bukser i tern og med frynser. I de små ti minutters mobilfrit, energifuldt nærvær havde Holzweiler grebet om os og viste os – skulle vi ikke vide det – at lun hygge kan være ret så cool.

Foto: Copenhagen Fashion Week.

Se hele kollektionen her.