Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Nu bliver det nemmere at beskytte sit varemærke

Ny varemærkelov gør det nemmere og mere gennemskueligt at søge og beskytte varemærker i Danmark.
Ny varemærkelov gør det nemmere og mere gennemskueligt at søge og beskytte varemærker i Danmark.

Den 1. januar 2019 træder en ændring af varemærkeloven i kraft, der skal være med til at strømline danske og internationale retningslinjer. Den moderniserede varemærkelov skal gøre det lettere at navigere i varemærkesystemer for store som for små virksomheder, fremgår det af en pressemeddelelse fra Patent- og Varemærkestyrelsen.

“Med loven gennemfører vi en modernisering af varemærkesystemet, så vi sikrer et system, der er effektivt samtidigt med, at det i højere grad er tilpasset virksomhedernes forskelligartede ønsker og behov. Det vil være til gavn for både de små virksomheder, som fremover vil kunne få bedre vejledning, og de større virksomheder som vil kunne få en hurtigere sagsbehandling,” siger Anne Rejnhold Jørgensen, kontorchef i Patent- og Varemærkestyrelsen.

En af de nye tiltag i lovændringen er, at man har langt større frihed til at gengive sit varemærke. Før har det været et krav, at man skulle gengive varemærket grafisk. Fremover skal varemærket blot gengives, så der ikke hersker tvivl om varemærkerettighedens indhold.

Samtidig får ansøgere mulighed for at modtage en såkaldt søgningsrapport, der klarlægger hvorvidt ansøger risikerer at krænke allerede eksisterende varemærker med sin varemærkeansøgning, fremgår det. Man får altså nemmere mulighed for at forhindre, at man kommer ind på andres domæne allerede inden varemærkeregistreringen er søgt. Hvilket må siges at være ressourcefrigørende for alle parter.

“Risikoen for uforvarende og bekostelige krænkelsessager vil herved mindskes, og virksomhederne vil have et bedre grundlag for at søge assistance hos de professionelle rådgivere,” siger Anne Rejnhold Jørgensen. I samme ombæring kan man dog også helt vælge søgningsrapporten fra og få en såkaldt fast track-ordning til hurtigere sagsbehandling. Noget som har været efterspurgt af især store virksomheder, der ofte søger og registrerer varemærker.

Slutteligt har rettighedshavere nu langt nemmere mulighed for at forhindre at potentielt forfalskede varer kan komme ind i det danske toldområde. Den moderniserede varemærkelov gør det med andre ord både nemmere for virksomhederne og søge og samtidig beskytte deres varemærker.

Læs mere om lovændringen her

LÆS OGSÅ: 

Transparens eller afpresning? Baum und Pferdgarten og DK Company i ny kopisag