Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Natures Collection
Alle nyheder, Indland

Ung pelsiværksætter henter femte Gazelle i træk

Lasse Pedersen, der står bag pelsmodehuset Natures Collection, har igen vækstet nok til at modtage den eftertragtede Gazelle-statuette.
Lasse Pedersen, der står bag pelsmodehuset Natures Collection, har igen vækstet nok til at modtage den eftertragtede Gazelle-statuette.

Som bare 17-årig i 2009 stiftede han Natures Collection, der producerer alt fra accessories til hjemmet over herre- og dametøj, og allerede som 23-årig stod han med sin første Gazelle-statuette i hånden. Den var det fysiske bevis på, hvor godt det gik for den østjyske iværksætter og designer, da man som virksomhed skal fordoble omsætning eller bruttoresultatet i løbet af de fire foregående regnskabsår, for at modtage sådan en. En stor bedrift for så ung en mand. Men den nu 28-årige Lasse Pedersen, hvis firma har en solid base i den østjyske by Hedensted, har holdt kadencen. Han står således med sin femte statuette i træk i hånden nu.

“Det er naturligvis en fantastisk pris at modtage, og den femte i træk er noget helt særligt for os. Der er ingen virksomhed, som kan leve af priser på kaminhylden, men det er en stor anerkendelse af vores hårde arbejde, vore dedikerede medarbejdere og vores tætte samarbejde med loyale kunder” fortæller grundlægger og CEO Lasse Pedersen om den flotte bedrift, der faktisk er endnu flottere, hvis man kigger tilbage til 2010. Siden da er firmaet nemlig vækstet med hele 1.750 procent.

Går mod strømmen

Det er det langsomme, der har givet den hurtige vækst for iværksætteren. Det er produktet og håndværket, der har trukket læsset og muliggjort den succes, der nu gør, at Natures Collection bliver forhandlet i over 4000 butikker fordelt over 80 lande på verdensplan. Han understreger samtidig forbrugernes efterspørgsel efter bæredygtighed som en hovedårsag til firmaets fortsatte vækst. Og der spiller pels historisk set en stor rolle – og det selvom brugen af den diskuteres heftigt i disse tider.

“Der er en stærk stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter og der er næppe et mere bæredygtigt produkt end ægte skind og pels,” forklarer han om de foretrukne materialer for ham og hans 18 ansatte i firmaet og fortsætter:

“Den moderne miljø- og politisk bevidste forbruger fravælger i stigende grad ’fast fashion’ og vil have 100 procent naturlige produkter, som laver et så lille miljømæssigt fodaftryk som muligt. Denne tendens er vi overbeviste om fortsætter, og det øger naturligvis også vores investeringsvillighed i endnu bredere kollektioner, teknologi og danske arbejdspladser,” slutter den succesfulde iværksætter.

Gazelle-statuetterne uddeles hvert år af Børsen i de forskellige regioner i Danmark, ligesom der til slut er en landskåring.

LÆS OGSÅ:

Designforskeren: “Hvis du køber noget værdifuldt, passer du på det”