Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Økonomi

Eva & Claudi begæret konkurs

Det Silkeborg-baserede modebrand har efter flere års kamp valgt at dreje nøglen om.
Det Silkeborg-baserede modebrand har efter flere års kamp valgt at dreje nøglen om.

Forkerte satsninger med egen butik og manglende præstation på nye markeder er blandt årsagerne til, at det Silkeborg-baserede modefirma Eva & Claudi A/S nu, per den 31. oktober, er under konkursbehandling. Det skriver Branchebladet Tøj.

Virksomheden forklarer selv i en pressemeddelse, at de siden finanskrisens indtog i 2008 har lidt og her, efter ti års kamp, må se sig nødsaget til at dreje nøglen om.

I de seneste par år har man hos Eva & Claudi ellers arbejdet på at modernisere produktions- og arbejdsgange, hvilket blandt andet har betydet nye medarbejdere og salgsagenter, samt en mere lokal produktion i Danmark og Europa.

På kollektionssiden har man fokuseret på brandets klassikere for at lave en mere bred kommerciel kollektion, og samtidig har man formået at sænke priserne med 30 procent. Men alle disse tiltag tilsammen har desværre ikke været nok.

“Det er et ærgerligt tidspunkt at lukke selskabet. Vores seneste strategi om at gå 100 procent ind på ren webhandel og designe produkter, som forbrugerne efterspørger her og nu, har set ud til at virke. Selskabet har et komplet team af dedikerede, professionelle medarbejdere, som kan drive webshoppen. Men desværre fik de ikke chancen på grund af, at selskabet ikke kan overholde de aftaler, der blev indgået med selskabets tidligere ejer,” skriver Eva & Claudis Art Director, Heidi Lund, i en e-mail til Branchebladet Tøj.

Eva & Claudi blev for tre år siden, i 2015, overtaget af selskabets daværende direktør, Hans-Kurt Bejer, og hans hustru Lise-Lotte Guldbæk. De overtog fra firmaets stiftere Eva Ingemar og Pia Claudi og fortsatte virksomhedens repositionerede strategi om at international vækst og videreførelse og udvikling af brandets design-DNA. Dette betød også et samarbejde med de norske kult-strikkere Arne Nerjordet og Carlos Zachrison, men alle disse tiltag var desværre ikke tilstrækkelige.

Eva & Claudi blev grundlagt i 1979 af Eva Ingemar og Pia Claudi.