
Nyt udviklingsforløb vil globalisere danske modebrands
Modebrands med globale ambitioner søges til nyt, ambitiøst udviklingsforløb. Bag projektet står Væksthus Hovedstadsregionen med blandt andre Dansk Mode & Textil og WEAR.Der er stor international bevågenhed på den danske modescene lige nu, hvilket dels mærkes til modeugerne, i medierne og hos indkøberne. Mulighederne i dette momentum ønsker man nu at udfolde med et nyt udviklingsforløb skabt af Væksthus Hovedstadsregionen i samarbejde med Dansk Mode & Textil og WEAR.
Projektet, TakeOff – from local hero to global superstar, henvender sig til danske modevirksomheder med minimum ti ansatte, der allerede er på en imponerende vækstrejse – altså dem, der allerede har lagt et solidt fundament for deres forretning, har høje ambitioner samt et betragteligt potentiale for at blive en global modevirksomhed.
Forløbet hjælper virksomheder med at forfine kommercialiseringen af deres designs og sætter turbo på den internationale skalering ved at give dem ekstra opmærksomhed samt opskriften på yderligere international succes i form af rådgivning, kompetencer, netværk, inspiration, løsninger og øget ressourceniveau.
“I bestyrelsen i DM&T har vi talt om, at vi alt for længe har overset de danske modevirksomheder med stort vækstpotentiale, til fordel for den brede gruppe af iværksættere, når det gælder at sætte turbo på deres forretningsudvikling og internationalisering,” siger Thomas Klausen, administrerende direktør i Dansk Mode & Textil, og fortsætter:
“Vi vover her at øge fokus på rollemodellerne inden for mode og design, ikke kun fordi de vil bidrage endnu mere til værdiskabelsen, end de gør i dag. Men også fordi de kan være med til at sætte barren for ambitionsniveauet og modet hos iværksættere og de mindre virksomheder, der skal levere fremtidens kreative superstars.”
Sæt virksomhedens internationale målsætning
Organisationerne bag projektet ønsker at samle branchen, skabe netværk og få branchens helt store virksomheder til at hjælpe de mindre virksomheder med at accelerere deres vækst og udvikling. Med det sagt forventes der dog også en betydelig indsats fra de deltagende virksomheder. Udover at virksomhederne selv skal definere deres mål med forløbet under det overordnet tema, internationalisering, kræves der også, at der afsættes meget tid til projektet.
Forløbet bliver nemlig skræddersyet til hver modevirksomhed, der bliver nedsat en task force af mentorer, der giver i alt cirka 55 timers individuel sparring og eksportrådgivning igennem de seks måneder, forløbet strækker sig over. Virksomheder skal i endnu højere grad tænke og handle globalt, forstå de unikke kulturelle nuancer og muligheder og tilpasse deres produkt og virksomhed lokalt. Virksomhederne vil efter endt forløb stå med en plan for deres videre internationale ekspansion samt et værktøj til at skabe en mere helstøbt brand- og konceptoplevelse med en fokuseret tilstedeværelse på markederne.
Som eksempler på mål for en virksomheds udviklingsforløb nævner Væksthus Hovedstaden at åbne konceptbutik i Korea, få produceret i Afrika, webshop i Kina, samarbejdspartner i Canada eller showroom i USA.
Læs mere om krav, tilmelding og pris her