Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Magasin er sat til salg
Alle nyheder, Indland, Økonomi

Magasin sat til salg for milliardbeløb

Britiske Debenhams, der ejer den danske kæde af stormagasiner, er fortsat presset. Nu har de sat Magasin til salg for op imod to milliarder kroner.
Britiske Debenhams, der ejer den danske kæde af stormagasiner, er fortsat presset. Nu har de sat Magasin til salg for op imod to milliarder kroner.

Rygterne har længe floreret om, at Magasin snart ville blive sat til salg. Nu er rygtet blevet en realitet. Det britiske stormagasin Debenhams, der ejer den danske kæde af stormagasiner, har netop offentliggjort, at de har sat jagten ind på nye ejere. Det skriver Finans.

Det er kun lige under ti år siden, at Debenhams købte Magasin. Tilbage i 2009 var den danske varehuskæde plaget af røde tal på bundlinjen, så Debenhams købte den for blot 100 millioner kroner. Men i dag er Magasin tilbage i topform. De omsatte sidste år for 2,8 milliarder kroner med et resultat på 135 millioner kroner efter skat. Debenhams forventer derfor, at salget af kæden kan indbringe dem mellem 1,6 og 2 milliarder kroner.

Nu er det nemlig Debenhams selv, der er i problemer. Den engelske kæde, der driver omkring 150 butikker fordelt i Storbritannien, Irland og Danmark, er alvorligt økonomisk udfordret og vil derfor få et tiltrængt kapitalindskud, hvis de skiller sig af med Magasin nu. Hvem der kunne finde på at købe Magasin er dog endnu uvist, men et muligt bud er den ditto danske varehuskæde Salling Group.

Magasin – hvis rødder går helt tilbage til 1868 – driver på nuværende tidspunkt seks varehuse fordelt i hele landet samt en webshop.