Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

En ny epoke: Copenhagen Fashion Week og Danish Fashion Institute splittes

Copenhagen Fashion Week bliver for første gang et selvstændigt selskab, hvorimod Danish Fashion Institute helliger sig udelukkende til bæredygtighed og skifter navn til Global Fashion Agenda.
Copenhagen Fashion Week bliver for første gang et selvstændigt selskab, hvorimod Danish Fashion Institute helliger sig udelukkende til bæredygtighed og skifter navn til Global Fashion Agenda.

I går, tirsdag den 22. maj 2018, blev der på årets generalforsamling i Copenhagen Fashion Week og Danish Fashion Institute (DAFI) besluttet, at de to selskabers veje endeligt skilles.

Dermed bliver Copenhagen Fashion Week, der siden 2006 har været et underselskab til DAFI, udskilt som et selvstændigt datterselskab under Design Society side om side med Global Fashion Agenda, Dansk Design Center og INDEX: Design to Improve Life®.

Beslutningen kommer på baggrund af en strategiproces, der har vurderet, hvorledes potentialet for Copenhagen Fashion Week samt Global Fashion Agenda bedst kan indfries. Ifølge administrerende direktør i Copenhagen Fashion Week, Camilla Frank, vil den nye konstellation bidrage til at gøre modeugen endnu stærkere.

“At Copenhagen Fashion Week nu udskilles som et selvstændigt selskab vil klart medvirke til at øge modeugens muligheder for vækst samt skabe mere opmærksomhed til dansk og skandinavisk mode. Om kort tid kan vi byde velkommen til, hvad der nok bliver den største og stærkeste august modeuge siden starten for mere end ti år siden. Herfra bliver det vores opgave at fastholde og udvikle modeugen som den vigtigste platform for den samlede skandinaviske modebranche,” udtalte hun efter gårsdagens generalforsamling.

Danish Fashion Institute bliver til Global Fashion Agenda

Opsplitningen af Copenhagen Fashion Week og DAFI betyder ikke kun, at de to selskaber går hver til sit. På generalforsamlingen blev det ligeledes vedtaget, at DAFI nu officielt skifter navn til Global Fashion Agenda og dermed udelukkende skal fokusere på sin rolle som bannerfører for udviklingen af en bæredygtig modebranche.

“Som bestyrelsesformand gennem fem år har det været imponerende at se DAFI gå fra sit nationale branchefokus, primært gennem Copenhagen Fashion Week, til at have en global førerposition for bæredygtighed i modebranchen. Jeg er overbevist om, at disse ændringer vil medvirke til, at Global Fashion Agenda kan udbygge sin globale førerposition, og at Copenhagen Fashion Week kan indfri sit potentiale og cementere København som Skandinaviens modecentrum,” lyder det fra bestyrelsesformand Niels Eskildsen, der ligeledes er CEO i Designers Remix. Administrerende direktør i Global Fashion Agenda, Eva Kruse, supplerer:

“Det er med stor spænding og store forventninger, at vi nu etablerer Global Fashion Agenda som selskab, og samtidig lukker et epokegørende kapitel i dansk modehistorie – nemlig 13 år med Danish Fashion Institute. Dansk mode står heldigvis stærkere end nogensinde og har solid støtte fra brancheorganisationerne Dansk Mode & Textil og WEAR samt Copenhagen Fashion Week, så jeg lukker kapitlet med ro i sindet og glæder mig til at fokusere alle vores kræfter på at styrke bæredygtighedsbevægelsen i den nationale og internationale modebranche,” siger hun.

Adskillelsen af de to selskaber trådte officielt i kraft den 22. maj 2018. Både Copenhagen Fashion Week og Global Fashion Agenda får, som følge af adskillelsen, også nye bestyrelser. Læs om de nye bestyrelser her.