Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Ungdommens krav til modebranchens fremtid

En udvalgt række af modeverdenens stærkeste unge stemmer indenfor bæredygtighed samles i dagene op til Copenhagen Fashion Summit. Under Youth Fashion Summit udarbejder de deres krav til fremtidens modeindustri.
En udvalgt række af modeverdenens stærkeste unge stemmer indenfor bæredygtighed samles i dagene op til Copenhagen Fashion Summit. Under Youth Fashion Summit udarbejder de deres krav til fremtidens modeindustri.

På søndag den 13. maj 2018 stimler 112 studerende fra 59 forskellige lande sammen i Københavns Erhvervsakademis lokaler på indre Nørrebro til den femte udgave af det tre-dage lange Youth Fashion Summit. Det sker efter initiativ fra FNs Global Compact, Global Fashion Agenda, KEA og den nye parter PANDORA, som optakt til Copenhagen Fashion Summit, det ledende topmøde inden for bæredygtig mode.

Dette års ungdomstopmøde er specielt, fordi de studerende for første gang indleder et to-årigt, målrettet forløb. I løbet af Youth Fashion Summits workshops er det meningen, at eleverne skal udforme en række krav til industrien baseret på to af FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling; sikring og promovering af sundhed og trivsel samt ligestilling mellem kønnene. Disse krav vil herefter blive præsenteret og diskuteret til det store topmøde i en debat mellem Kering, H&M, Bestseller, Target, Sustainable Apparel Coalition, Li & Fung og en repræsentant for de unge.

Brancheorientering og vokseværk

De deltagenes arbejde strækker sig dog længere end dette års topmøde og paneldeltagelse. Som noget nyt får de mulighed for transformere deres krav til reel indflydelse. Den nye partner PANDORA indbyder nemlig de studerende til at præge firmaets bæredygtige udvikling samt deres sociale ambitioner. Det er derfor en langt mere branchebevidst tilgang, de unge lægger for dagen i dette års ungdomstopmøde.

“PANDORA ønsker at komme i kontakt med næste generations stemmer og lære om deres ideer, blive udfordret og forhåbentlig inspireret til at fortsætte med at udvikle vores fag. Vi er meget stolte over at være del af denne idegenererende platform og bevægelse,” forklarer Stephen Fairchild, der er SCP og CCO hos PANDORA.

Dette års udgave er desuden blevet mødt med endnu større interesse end tidligere. De studerende stammer fra et væld af forskellige uddannelsesinstitutioner og interessefelter som spænder fra designstuderende til teknologistuderende.

“Dette års Youth Fashion Summit slog rekord med mere end 300 ansøgere til det to-årige bæredygtighedsprogram. De 112 udvalgte studerende stammer fra Asien, Nord- og Sydamerika, Europa og Australien og støder til fra så forskellige steder som Parsons og Esmod designskolerne til Royal Melbourne Institute of Technology. Vi er stolte over at så mange studerende fra hele verden slutter sig til Youth Fashion Summit, og vi er spændte på at se resultatet af deres hårde arbejde blive præsenteret på scenen under Copenhagen Fashion Summit den 16. maj,” siger Eva Kruse, CEO for Global Fashion Agenda, om dette års begivenhed.

Youth Fashion Summit foregår den 13. – 15. maj 2018 og præsenteres på Copenhagen Fashion Summit den 16. maj 2018.