Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

“Danmark har manglet et bæredygtigt taskebrand”

Aagé er navnet på et nyt, dansk taskebrand, hvor håndværk og miljøbevidsthed går hånd i hånd.
Aagé er navnet på et nyt, dansk taskebrand, hvor håndværk og miljøbevidsthed går hånd i hånd.

“Hvis vi skulle tilføje et nyt produkt til markedet, skulle det være fordi, vi kunne lave et, der er bedre, og det synes vi nu, at vi er lykkedes med.

Sådan lyder det fra Trine Marie Holm og Sara Dooleweerdt, der netop har løftet sløret for deres hjertebarn – et nyt, dansk og ikke mindst bæredygtigt taskebrand ved navn Aagé.

Trine Marie Holm, der er tidligere medstifter og partner i Mark Kenly Domino Tan, står for at designe taskerne, hvorimod Sara Dooleweerdt er ansvarlig for marketing og salg. Alle tasker under navnet Aagé er produceret i Italien, hvor de bliver syet på en systue i Firenze – for de to Aagé-stiftere har det været Alfa og Omega at håndværket er i orden:

“Vi har fra start været meget optaget af at finde de rette samarbejdspartnere i Norditalien, men det har været en krævende proces at finde producenter, hvor vi har fuldt overblik over både materialevalg og arbejdsprocesser,” fortæller Trine Marie Holm og Sara Dooleweerdt, som var overraskede over, hvor omstændigt det var at finde det helt rigtige match.

“Vi har kørt Italien tynd for at møde læderleverandører og producenter og for at få en fornemmelse for både produktionsopsætning og personlig kemi. Mange er kun lokalt forankrede, taler ikke engelsk og har ofte ingen hjemmeside, så vi har brugt vores allerede eksisterende netværk, researchet på nettet og været på Lineapelle, der er en italiensk lædermesse. Vi er endt med en lille familiedreven producent udenfor Firenze, som har stor tradition for håndværk og som har givet os værdifuld sparring i udviklingen af vores tasker,” siger de videre og bemærker:

“Og nu vi står vi med to helt gennemarbejdede tasker, som vi tror vil give Aagé en god start på et langt liv.”

En mangelvare
Udover høje ambitioner omkring håndværket har Trine Marie Holm og Sara Dooleweerdt også sat sig for at skabe et brand, der kan være med til at udvide det bæredygtige udvalg af tasker, der eksisterer på markedet i dag – et udvalg, de ikke synes er tilstrækkeligt.

“Læderindustrien er en meget forurenende. Vi synes, det bør være muligt at købe en taske i læder, der både er pæn, praktisk og bæredygtigt fremstillet. Det synes vi, mangler i Danmark,” siger de to iværksættere, der til dagligt holder til i deres endnu beskedne kontor i Sara Dooleweerdts lejlighed i et baghus på Gammel Kongevej.

Alle Aagé-tasker er derfor skabt i læder fra Dani Sustainable Leather, som er blandt verdens førende producenter af bæredygtigt skind. Råhuderne kommer fra EU og er behandlet i en lukket cyklus med henblik på at sikre en minimal miljøpåvirkning. Læderet har blandt andet fået tildelt de anerkendte og skrappe miljø-certifikater ’Carbon footprint’, ’Der Blaue Engel’ og ’Leather from Italy – Full Cycle’.

“Vores tilgang til bæredygtighed handler om at forene langtidsholdbare kvaliteter med gode designvalg og ordentlige og transparente produktionsforhold. For eksempel er vi 100 procent åbne om leverandørsamarbejder og produktionssteder, fordi vi ved, at vores valg er gode,” fortæller Trine Marie Holm og Sara Dooleweerdt og afslutter:

“Overordnet set er vores ambition at inspirere til et mindre, men bedre forbrug. Vi vil gerne være med til at gøre bæredygtighed til en selvfølge og et naturligt krav fra forbrugerne.”

Aagé-taskerne bliver officielt lanceret til april 2018.