Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /var/www/vhosts/fashionforum.dk/httpdocs/wp-content/themes/fashion-forum/template-parts/content.php on line 13
Økonomi

PANDORA fremlægger skuffende tal for 2017

Den danske smykkegigant har netop offentliggjort sit foreløbige regnskabsresultat for 2017 og en udskiftning i ledelsen.
Den danske smykkegigant har netop offentliggjort sit foreløbige regnskabsresultat for 2017 og en udskiftning i ledelsen.

Det går op og ned for smykkekoncernen PANDORA, der torsdag morgen kunne fremlægge foreløbige tal for regnskabsåret 2017 med et resultat, der – ifølge koncernen selv – ikke lever op til forventningerne.

Omsætningen ser nemlig ud til at ende på 22,8 milliarder kroner sammenlignet med de forventede 23-24 milliarder kroner, som blev meldt ud i februar 2017. Det skriver PANDORA i en pressemeddelelse.

“2017 har været et udfordrende år for PANDORA. Resultaterne for 2017 er tæt på de mål vi satte i begyndelsen af året, men vi er selvfølgelig skuffede over, at vi ikke til fulde har opnået målsætningerne. Når det er sagt, så er der flere eksterne faktorer, som har modarbejdet os i 2017 herunder et udfordret detailmiljø i USA samt ugunstige valutakurser. Vi ser nu frem mod at præsentere vores planer for fremtiden på vores kapitalmarkedsdag den 16. januar,” udtaler CEO Anders Colding Friis i pressemeddelelsen.

Nye kræfter til
Udover de foreløbige resultater fra det forgangne års regnskab, har PANDORA også løftet sløret for en kommende udskiftning i ledelsen. Koncernens finansdirektør, Peter Vekslund, har besluttet at opsige sin stilling efter næsten fire års ansættelse. Til at overtage posten indtræder Anders Boyer, der har været bestyrelsesmedlem i PANDORA siden 2012, med en forventet ansættelsesstart fra 1. august 2018.

“Jeg er stolt af at have været med til opbygningen af en solid base i dette relativt unge og hurtigt voksende selskab. Det har været en spændende vækstrejse, og PANDORA er et fantastisk selskab. I samråd med min familie har jeg dog besluttet, at tiden er inde til at søge nye professionelle udfordringer,” siger Peter Vekslund i en pressemeddelelse.

“Jeg vil gerne takke Peter Vekslund for hans betydelige bidrag til PANDORAs udvikling, hvor han har været en vigtig aktør i forbindelse med opbygningen af PANDORA til verdens førende smykkevirksomhed. Jeg er samtidigt meget glad for at byde Anders Boyer velkommen til vores ledelsesteam. Anders Boyer er et fremragende valg som ny CFO, da han udover sit solide kendskab til PANDORA har stor erfaring i ledelsen af en global vækstvirksomhed med fokus på rentabilitet,” udtaler bestyrelsesformand Peder Tuborgh, hvortil koncernens nye CFO, Anders Boyer, supplerer:

“PANDORA er en fantastisk væksthistorie og har et meget stærkt brand. Jeg ser frem til at få en mere operationel rolle i PANDORA og til at arbejde med hele teamet for at realisere de kæmpe muligheder, som PANDORA har, både geografisk og produktmæssigt.”

PANDORAs endelige årsrapport for 2017 fremlægges og uddybes den 6. februar 2018.