Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Patagonia vil sagsøge Donald Trump

Det amerikanske brand truer med at lægge sag an mod præsidentens administration, der har planer om at reducere to af landets største og fredede naturreservater drastisk.
Det amerikanske brand truer med at lægge sag an mod præsidentens administration, der har planer om at reducere to af landets største og fredede naturreservater drastisk.

”Præsidenten har stjålet dit land.” Det er denne besked, som Patagonias kunder mødes af, når de i disse dage klikker sig ind på det amerikanske brands hjemmeside. Målet er at sætte fokus på den beslutning, som den amerikanske præsident, Donald Trump, og hans administration offentliggjorde i sidste uge om at reducere størrelsen på to af landets store naturreservater, Bears Ears National Monument i Utah og The Grand Staircase National Monument i Nevada. Da begge områder er fredede, mener Patagonia at beslutningen er ulovlig og de truer derfor præsidenten med at lægge sag an. Det skriver Fashion United.

Både Bears Ears National Monument og The Grand Staircase National Monument fylder i dag flere millioner hektar. Førstnævnte skal ifølge den nye plan reduceres med 85 procent, og The Grand Staircase vil blive 50 procent mindre. Begge områder er tidligere blevet formindsket, men aldrig i så stor grad og ikke inden for de sidste 50 år.

“Amerikanerne har protesteret imod Trump-administrationens hidtil usete forsøg på at lukke vores nationale monumenter. Administrationens ulovlige handlinger forråder vores fælles ansvar for at beskytte ikoniske steder for fremtidige generationer og er den største eliminering af beskyttet jord i amerikansk historie. Vi har kæmpet for at beskytte disse steder, siden vi blev grundlagt, og nu fortsætter vi kampen i retten,” udtaler Patagonias præsident og administrerende direktør, Rose Marcario, i en pressemeddelelse ifølge Fashion United.

Ifølge Patagonia, vil en reducering af sådanne naturreservater få negative konsekvenser på både den lokale økonomi samt USAs enorme marked for friluftsliv.

“Friluftsaktiviteter er en af USAs største industrier, som bidrager med 887 milliarder dollars årligt og som står for at skabe 7,6 millioner arbejdspladser – langt mere end det, der genereres af olie- og gasindustrien,” lyder det videre fra Patagonia.

Ud over at skære ned på størrelsen af de to områder, har Donald Trumps nye planer også til formål at indføre nye arealforvaltningspolitikker, som skal gøre det muligt at dyrke kommercielt fiskeri og græsning på begge reservater.