Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

KADK er den 12. bedste designskole i verden

Den danske designskole er blandt verdens bedste og rangerer på en flot 12. plads i Business of Fashions årlige liste.
Den danske designskole er blandt verdens bedste og rangerer på en flot 12. plads i Business of Fashions årlige liste.

For tredje år i træk står Business of Fashion for at rangere listen over de 50 bedste designskoler på verdensplan, og for andet år i træk er en dansk skole at finde herpå. Sidste år var Designskolen Kolding den eneste danske repræsentant på listen som nummer 26, og i år er det KADK, der overtaget stafetten og som er havnet i det fine selskab – endda med en placering i den øverste halvdel af listen på en flot 12. plads på baggrund af deres bacheloruddannelse.

”Vi er meget glade for og stolte over den fornemme placering på Business of Fashions liste. Der er ikke nogen tvivl om, at konkurrencen inden for modeuddannelser på verdensplan er benhård, og den høje placering på listen er med til at cementere KADKs position blandt de bedste,” fortæller Mathilde Aggebo, fagleder for designskolen KADK.

Ifølge hende er en anerkendelse af denne kaliber især vigtig i forhold til at sætte KADK på den internationale dagsorden og gøre uddannelsen konkurrencedygtig på verdensplan.

”Med en 12. plads er vi i rigtigt godt selskab blandt de absolut førende modeuddannelser i verden, og det er selvfølgelig vigtigt for såvel KADK som for vores kandidater. Vi vil gerne tiltrække de bedste studerende, undervisere og eksterne samarbejdspartnere og vores studerende skal ud og konkurrere på et internationalt arbejdsmarked. En blåstempling fra Business of Fashion giver et betydeligt løft på begge parametre. KADK står stærkere og tydeligere frem på verdenskortet og det samme gør vores kandidater,” siger hun videre.

The Business of Fashion’s Global Fashion School Ranking er baseret på data inden for 30 forskellige kategorier, der er indsamlet fra 73 deltagende institutioner, spørgeskemaer udfyldt af flere end 10.000 studerende og lektorer, feedback fra over 75 HR-professionelle og 73 designskole-akademikere samt fra Business of Fashions egen analyse. Listen er desuden fokuseret hovedsagligt på tre overordnede faktorer og kvalitetsmarkører, nemlig Global Influence, Learning Experience og Long-term Value, der især har haft indflydelse på den endelige score, som hver skole på listen er blevet rangeret efter. Herunder har KADK fået en score på 56,5.

På førstepladsen finder man endnu en gang den britiske designskole Central Saint Martins, der har vundet titlen som den bedste for tredje år i træk og som scorer toppoint. Skolen har fået en score på hele 95, hvorfra der er langt ned til nummer to på listen, nemlig amerikanske Parsons School of Design, der lander en score på 71,4.

På tredjepladsen finder man den Belgiske designskole Royal Academy of Fine Arts Antwerp, der har fået 68,4, skarpt efterfulgt af London College of Fashion med 67,6. Generelt er de britiske skoler stærkt repræsenteret, med hele fire skoler i top ti, hvilket er én mere end i 2016. Sidste år blev der dog stillet spørgsmålstegn ved, hvor længe de britiske skoler kan holde sine flotte placeringer. Ifølge Business of Fashion kunne Brexit få en række konsekvenser for den engelske modeuddannelsessektor, som potentielt kan miste betydelig finansiering fra EU, hvilket vil gøre det dyrere for især europæiske studerende at tage deres uddannelse i landet. Men som den netop offentliggjorte lister vidner om, er der indtil videre ikke grund til bekymring i Storbritannien, der stadig er førende på området.

KADK er også repræsenteret på listen over de bedste kandidatuddannelser. Her kommer de ind på en 18. plads, efterfulgt af Designskolen Kolding, der har fået en 25. plads.

Se hele Business of Fashions liste samt deres analyse her.