Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Frederiksberg Centret er igen Danmarks bedste

For andet år i træk løber det københavnske center med titlen som Danmarks førende shoppingcenter.
For andet år i træk løber det københavnske center med titlen som Danmarks førende shoppingcenter.

I denne uge blev Danmarks bedste shoppingcenter kåret for 10. gang af arrangørerne Institut for Center Planlægning (ICP) og Detail-forum. De to hovedpriser løb Frederiksberg Centret og Spinderiet i Valby med – i kategorierne ‘Bedste Center over 25.000 m2’ og ‘Bedste Center under 25.000 m2’. Begge skal nu repræsentere Danmark i konkurrencen om at blive Skandinaviens bedste center i hver deres respektive kategorier.

Selvom konkurrencen er landsdækkende, er der kun et enkelt jysk storcenter blandt vinderne, nemlig Herning Centret – de restende otte vindere er alle fra det sjællandske.

Heriblandt Fisketorvet i København, der vandt for at være Danmarks mest bæredygtige center, hvilket er baseret på parametrene energibesparelse, affaldshåndtering, arbejdsmiljøforhold og certificeringer.

I hvert shoppingcenter er der gennemført 100 interviews med centerets kernekunder, det vil sige dem, der kommer i shoppingcenteret mindst en gang om måneden. Herudover har en jury bestående af nøglepersoner fra branchen foretaget en bedømmelse af centrene på baggrund af et spørgeskema udfyldt af de enkelte centre. Her har centrene redegjort i detaljer for visioner, mål og resultater, samt hvad der gør deres shoppingcenter unikt.

Siden renoveringen og udvidelsen af Frederiksberg Centret i 2015, har centeret også vundet indpas som et af verdens førende, da det i maj løb med prisen som det bedste i kategorien ’Design & Developement’ under den internationale prisuddeling VIVA Best of the Best Awards i Las Vegas.