Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ugen i mode

Nyheder fra ind- og udland: Tradono opfordrer til stoppe-shop, dansk model bryder tabu og Han Kjøbenhavn i nyt samarbejde.
Nyheder fra ind- og udland: Tradono opfordrer til stoppe-shop, dansk model bryder tabu og Han Kjøbenhavn i nyt samarbejde.

Shoppe-stop
Tradono, der står bag secondhand-app’en og fysiske loppemarkeder af sammen navn, opfordrer forbrugere til, at de i oktober måned ikke skal købe ny tøj, og lancerer derfor initiativet ’Noktober’ den 1. oktober. Det skal fungere som et årligt ritual, hvor forbrugerne holder igen med at shoppe for derved at skåne miljøet.

Samarbejde
Han Kjøbenhavn går i ingen ringere end Rihanna, Jay Z og Selena Gomez’ fodspor, idet det danske brand har offentliggjort, at de står overfor at lancere et samarbejde med Puma, bestående af både sko og sportstøj, der kommer i handlen i næste uge.

Brillebutik
Østerbro får ny dreng i klassen, for denne weekend slår Poul Stig dørene op til deres fjerde butik – denne gang lige ved Trianglen.

Sportsunivers
ILLUM fortsætter med at forvandle og forbedre sine etager, og nu er det tid til at slå dørene op for et nyt og istandsat athleisure-, sneakers- og sport-univers på trejde sal. Danske Rains mikses med udenlandske brands som Lacoste, Puma, Asics, New Balance og Superga.

Anderkendelse
Den danske model, Nina Marker, der har gået mere end 50 shows denne sæson, kaster lys over Aspergers-syndromet og autisme, da hun som 15-årig blev diagnosticeret med sidstnævnte. En historie, som blandt andet amerikansk Vogue, har støttet og været med til at give luft under vingerne.

Halvt farvel
Siden årtusindskiftet har Woman guidet kvinder i både mænd og skønhed, men endnu et printmagasin må desværre se sig nødsaget til at droppe den fysiske udgivelse. Online vil Woman-universet dog leve videre. Det puster liv til spørgsmålet om, hvad fremtidens magasin er og skal kunne.

Gucci-mania
Som om der ikke florerer Gucci-historier og -billeder nok på internettet og Instagram, så bød denne uge på endnu en nyhed fra luksus-brandet. Gucci og Alessandro Michele har nemlig indgået et samarbejde med den upcoming kunster, ’Unskilled Worker’ – en strategi, der før har virket for brandet og kunstneren. Guccis tasker og tøj vil blive prydet af illustrationer af kunstneren, der har fortolket chefdesignerens farverige univers.

Flash-back
Gæsterne vil Versace-showet fredag aften blinkede en ekstra gang, da sidste model – troede de – havde forladt catwalken, og  bagtæppet blev trukket for. Her stod nemlig 90’ernes største modeller: Naomi Campbell, Carla Bruni, Cindy Crawford, Claudia Schiffer og vores egen Helena Christensen. Til tonerne af ’Freedom!’ gik Donatella Versace og topmodellerne en tur ned af catwalken til ære og minde om hendes bror, Gianni Versace, der blev skudt for 20 år siden.