Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Inditex øger endnu en gang overskuddet

2017 har indtil nu været et godt år for verdens største tøjforhandler, Inditex, der omsatte for 87 milliarder kroner i den første halvdel af året.
2017 har indtil nu været et godt år for verdens største tøjforhandler, Inditex, der omsatte for 87 milliarder kroner i den første halvdel af året.

Der er godt gang i forretningen hos den spanske multimillardær, Amancio Ortega, der ejer tøjgiganten Inditex, som står bag flere populære brands, heriblandt Zara og Pull & Bear.

I marts kunne selskabet berette, at deres overskud var svundet ind til det laveste i otte år – en tilbagegang, der blandt andet skyldes den øgede konkurrence fra diverse onlineplatforme, som i stigende grad lokker kunderne til. Men nu ser det ud til, at 2017 alligevel tegner til at blive endnu et godt år for den spanske modekæde.

Inditex har i en pressemeddelelse løftet sløret for regnskabet for det første halvår af 2017, som viser, at selskabet har øget salget med 11,5 procent i perioden. Inditex omsatte for 11,7 milliarder euro, svarende til 87 milliarder kroner, og kunne hermed notere sig et overskud på knap 1,4 milliarder, hvilket er en stigning med 9 procent sammenlignet med året før.

Det er især modekæden Zara, der løfter omsætningen. Som det største brand i det spanske selskabs portefølje, havde kæden en omsætning på 7,7 milliarder euro i de første seks måneder af i år.

Inditex, der betragtes som verdens største tøjkoncern, ejer mere end 7000 butikker fordelt på 94 forskellige markeder på verdensplan, og åbnede nye butikker på 35 forskellige markeder i de første seks måneder af året. Ejer Amancio Ortega er desuden, ifølge finansmediet Bloomberg, verdens næstrigeste mand med en formue på 83,7 milliarder dollars, kun overgået af Microsoft-milliardæren Bill Gates.