Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Inditex øger endnu en gang overskuddet

2017 har indtil nu været et godt år for verdens største tøjforhandler, Inditex, der omsatte for 87 milliarder kroner i den første halvdel af året.
2017 har indtil nu været et godt år for verdens største tøjforhandler, Inditex, der omsatte for 87 milliarder kroner i den første halvdel af året.

Der er godt gang i forretningen hos den spanske multimillardær, Amancio Ortega, der ejer tøjgiganten Inditex, som står bag flere populære brands, heriblandt Zara og Pull & Bear.

I marts kunne selskabet berette, at deres overskud var svundet ind til det laveste i otte år – en tilbagegang, der blandt andet skyldes den øgede konkurrence fra diverse onlineplatforme, som i stigende grad lokker kunderne til. Men nu ser det ud til, at 2017 alligevel tegner til at blive endnu et godt år for den spanske modekæde.

Inditex har i en pressemeddelelse løftet sløret for regnskabet for det første halvår af 2017, som viser, at selskabet har øget salget med 11,5 procent i perioden. Inditex omsatte for 11,7 milliarder euro, svarende til 87 milliarder kroner, og kunne hermed notere sig et overskud på knap 1,4 milliarder, hvilket er en stigning med 9 procent sammenlignet med året før.

Det er især modekæden Zara, der løfter omsætningen. Som det største brand i det spanske selskabs portefølje, havde kæden en omsætning på 7,7 milliarder euro i de første seks måneder af i år.

Inditex, der betragtes som verdens største tøjkoncern, ejer mere end 7000 butikker fordelt på 94 forskellige markeder på verdensplan, og åbnede nye butikker på 35 forskellige markeder i de første seks måneder af året. Ejer Amancio Ortega er desuden, ifølge finansmediet Bloomberg, verdens næstrigeste mand med en formue på 83,7 milliarder dollars, kun overgået af Microsoft-milliardæren Bill Gates.