Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ugen i mode

Nyheder fra ind- og udland: Bæredygtig weekend i Frederiksberg Centret, nyt luksusbrand i Illum og supermodellernes børn indtager catwalken i New York.
Nyheder fra ind- og udland: Bæredygtig weekend i Frederiksberg Centret, nyt luksusbrand i Illum og supermodellernes børn indtager catwalken i New York.

Upcycle din weekend
Sådan lyder det fra Frederiksberg Centret, der i denne weekend sætter fokus på bæredygtig shopping med forskellige events hele lørdag og søndag. Der bliver blandt andet sat fokus på mikroplastik samt hvordan børnetøjet kan holde længere.

Ciao bella
Det italienske luksusmodehus FENDI åbnede deres første skandinaviske butik i stueetagen i ILLUM i går. Det danske stormagasin sidder efterhånden på en bred vifte af butikker fra de største luksusbrands i verden.

Ny pige i klassen
Gammel Kongevej har fået en ny beboer. Seconhandkonceptet- og butikken I Blame Lulu har åbnet på Frederiksberg og har nu to butikker i København, foruden webshoppen under samme navn.

Tiden går, klokken slår
Det svenske urbrand TRIWA blev grundlagt af fire venner i 2007 og fejrer sin 10-års fødselsdag i år. I dag bliver brandet forhandlet på 30 markeder verden over, og er gået fra kun at være de fire grundlæggere til en virksomhed med 30 ansatte på hovedkontoret i Stockholm. I går lanceres et limited edition ur i anledningen af 10-året.

De nye supermodeller?
En af New York Fashion Weeks mest omtalte modeller har været Kaia Gerber, Cindy Crawfords 16-årige datter. Hun var stjernen i Alexander Wangs omdiskuterede show, der egentlig ikke var et show, men en #wangfest. Inden da havde hun fået sin catwalkdebut til Calvin Klein-showet, hvor hun var i selskab af endnu et model-barn, nemlig Helena Christensens søn, Mingus Reedus, som også gik sin første catwalk. Og for at det ikke skal være løgn, så var den danske supermodels nevø, Oliver Sonne, også på Calvin Klein-catwalken.

Kropshelte
Emily Weiss blev kendt for sit skønhedsunivers på bloggen Into the Gloss og siden hendes involvering i skønhedsbrandet Glossier. Senest har Glossier sendt produkterne ’Body Hero’ på gaden, hvis kampagne er et nik til den meget aktuelle debat om modeller og kropsidealer. De fem kvindelige kampagnemodeller, der alle poserer mere eller mindre nøgne, er: Swish Cash, tidligere professionel basket-spiller og gravid, plus-size model Paloma Elsesser, Tyler Haney, grundlægger af sportsbrandet Outdooe Voices, model og forsker Mekdes Mersha og LPA-designer Pia Arrobio.