Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

Bouchra Jarrar forlader Lanvin

Kun knap halvandet år efter den fransk-marokkanske designer blev udpeget som husets nye kreative direktør, fratræder hun sin stilling.
Kun knap halvandet år efter den fransk-marokkanske designer blev udpeget som husets nye kreative direktør, fratræder hun sin stilling.

Bouchra Jarrar, der tidligere har været i lære hos modehuse, som Nicolas Ghesquière, Balenciaga og Christian Lacroix, og som 2010 begyndte at designe i eget navn, blev udpeget som Artistic Director for Lanvin i marts 2016. Her skulle hun overtage rollen efter Alber Elbaz, som efter 14 år på posten, valgte at sige farvel og tak i oktober 2015, eftersigende på grund af uoverensstemmelser med husets kinesiske ejer, Shaw-Lan Wang.

Men i går, blot 16 måneder senere, forlader Bouchra Jarrar det franske modebrand. Det skriver Businessofashion.com.

Siden Alber Elbaz’ exit, har Lanvin lidt under en faldende indtægter og medfølgende røde på tal på bundlinjen, hvortil de i juni kunne reportere et indtægtsfald på hele 23 procent for 2016. Og den nedtur har Bouchra Jarrar efter alt at bedømme ikke kunne rette op på.

I forlængelse heraf udtale designeren tilbage i marts til South China Morning Post:

“Mit ønske var at dedikere mig fuldstændigt til Lanvin, og puste nyt liv i brandet, så jeg lukkede mit eget mærke ned… Men jeg har brug for hele husets støtte; alene er det en umulig opgave.”

Hvem, der skal overtage rollen som ny kreativ direktør hos Lanvin, er endnu uvist.