Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Pieszak klar med svanemærket denim

Brandet er klar med en hel kollektion af denimprodukter, der som den første i Danmark er blevet tildelt Nordens officielle miljøcertificering, Svanemærket – og det er kun begyndelsen, fortæller stifter Henriette Pieszak.
Brandet er klar med en hel kollektion af denimprodukter, der som den første i Danmark er blevet tildelt Nordens officielle miljøcertificering, Svanemærket – og det er kun begyndelsen, fortæller stifter Henriette Pieszak.

Tilbage i november kunne Henriette Pieszak, CEO, stifter og kreativ direktør i Pieszak, fortælle, at hun efter flere måneders hårdt arbejde med en omfattende certificeringsproces, endelig kunne begynde at designe Danmarks første denimkollektion, der er certificeret med Svanemærket. I dag er kollektionen, der har fået navnet ’Swan’, klar til at se dagens lys – i første omgang i form af ét par jeans, der netop er blevet lanceret, og sidenhen i form af en hel denimkollektion.

Svanemærkelicens gives kun til virksomheder, der i produktionen overholder de strengeste krav til både miljø- og sundhedsforhold, herunder kemikalieforbrug, fiberproduktion og spildevandsrensning samt til kvalitet og arbejdsforholdene i produktionen. Med den nye kollektion har Henriette Pieszak derfor måtte gennemarbejde hele sin produktionskæde – fra bomuldsmark til færdigt design.

Den nye kollektion kommer til at køre, som en separat linje ved siden af Pieszaks øvrige sortiment, der ikke er certificeret – endnu.

”Det er en lang proces og der er mange elementer, der ikke endnu kan certificeres. Men der sker hele tiden nye udviklinger og kommer nye muligheder, så jeg er er ved at undersøge flere produktgrupper, der skal svanemærkes. Lige nu er det en slags signaturkollektion, men certificeringen bliver helt sikkert en større og større del af Pieszaks fremtidige arbejde og kollektioner,” fortæller Henriette Pieszak.

Baner vejen for nye kunder
Ifølge Henriette Pieszak er certificerede produkter vejen frem, fordi de henvender sig til en målgruppe og et marked i vækst, og det har vist sig at være sandt. Hendes nye denimkollektion har allerede banet vejen for positiv opmærksomhed til brandet:

”Efterspørgslen har været overraskende stor, og det er helt overvældende hvor positivt det er blevet taget imod. Vores nye kollektion har sat gang i en del nye samarbejdsaftaler og bidraget til flere nye kunder, både detailkunder og slutbrugere. Vi er kun lige startet, men jeg er rigtig glad for, at det allerede har fået så positiv respons,” fortæller Henriette Pieszak, der har indgået flere nye aftaler med forhandlere, som gerne vil sælge de nye svanemærkede produkter.

Swan-kollektionen kommer fremover til at være en fast bestanddel af Pieszaks sortiment, og de øvrige designs lander i butikkerne og på Pieszaks webshops fra august 2017.

Du kan læse mere om Svanemærket her.