Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

”Det er svært at drive butik i dag”

Marc Lauge A/S kan i denne måned præsentere et regnskab med røde tal på bundlinjen – virksomheden kan ikke få egne butikker til at løbe rundt.
Marc Lauge A/S kan i denne måned præsentere et regnskab med røde tal på bundlinjen – virksomheden kan ikke få egne butikker til at løbe rundt.

”Årets resultat betragtes af ledelsen som meget utilfredsstillende.” Sådan skriver Marc Lauge A/S i sin ledelsesberetning i årsrapporten for 2015/2016.

Familievirksomheden kommer ud med et negativt resultat på 17 mio. kroner – en post, der ikke har været positiv siden regnskabsåret 2011/2012. Samtidig har Marc Lauge A/S gældsforpligtelser for over 38 mio. kroner, dog på niveau med året før.

Butiksdriften er blandt de største udfordringer for Marc Lauge.

”Det er meget svært at drive butik i dag, så det skal vi ikke. Black Friday og alle mulige andre udsalg og konstante tilbud på varerne gør det meget vanskeligt for butikkerne at tjene penge i dag,” siger hovedaktionær og stifter, Bjarke Lauge Christensen, til Børsen, og uddyber, at huslejerne i dag er alt for høje, i forhold til hvad butikkerne kan kaste af sig.

Det dårlige resultat skyldes derfor blandt andet afviklingsomkostninger i forbindelse med lukning af butikker, samt en generel negativ udvikling i virksomheden.

“Vi har lukket otte butikker og beholder fem, der giver overskud, så vi står meget bedre nu. Vi regner med et break even-resultat i år ­– selvfølgelig afhængig af salget resten af året. Men det går efter planen,” siger han til Børsen.

I ledelsesberetningen skriver virksomheden også, at engagementet med banken skal være afviklet inden 1. juni 2017, hvilket indebærer, at den tilbageværende gæld skal være betalt. Derfor har Marc Lauge A/S’ moderselskab konverteret en lånekapital på 10 mio. kroner. Den indgåede aftale forløber som aftalt, skriver virksomheden.