Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ny struktur i IC Group betyder farvel til direktør Mads Ryder

IC Group ønsker at øge selvstændigheden for koncernens kernebrands. I den forbindelse har selskabets bestyrelse bedt CEO, Mads Ryder, om at fratræde.
IC Group ønsker at øge selvstændigheden for koncernens kernebrands. I den forbindelse har selskabets bestyrelse bedt CEO, Mads Ryder, om at fratræde.

IC Groups bestyrelse har her til middag meddelt i en pressemeddelelse, at de har anmodet Peter Thorsen, der sidder i selskabets bestyrelse, om at indtræde som midlertidig CEO, i stedet for Mads Ryder, der har bestredet posten siden 2013.

Bestyrelsen skriver, at de ønsker at indføre en ny struktur for IC Group, der indebærer, at man fremover vil drive koncernens kernebrands Peak Performance, Tiger of Sweden og By Malene Birger som selvstændige forretningsenheder.

Med den nye struktur ændres koncerndirektionens rolle, og derfor fratræder administrerende direktør Mads Ryder.

“Vi ønsker at skabe mere selvstændige og agile forretningsenheder, således at disse kan udvikles bedre og hurtigere”, udtaler bestyrelsesformand, Henrik Heideby.

Han tilføjer:

“Vi har arbejdet med en overordnet plan for den nye struktur, og for at konkretisere og udarbejde den endelige detailplan har vi bedt Peter Thorsen om at sætte sig for bordenden i den kommende periode. Peter er ganske erfaren i sådanne transformationsprocesser.”.

Ifølge Business.dk ønsker Mads Ryder ikke at udtale sig, men siger til avisen, at han var overrasket over beskeden.

“Jeg kommer til at savne virksomheden, og jeg kommer især til at savne brandsene og medarbejderne. Så synes jeg ikke, jeg vil sige mere. Det er det, der sker i den her verden, og jeg skal bare videre. Jeg ønsker virksomheden alt det bedste. Der er masser af gode medarbejdere og stort potentiale i virksomheden,” udtaler han til Business.dk.

Det er bestyrelsens forventning, at den endelige plan og den fremtidige ledelsesstruktur vil blive besluttet på et bestyrelsesmøde inden for seks måneder, hvormed Peter Thorsens opgave som midlertidig CEO vil ophøre.

Det understreges i pressemeddelelsen, at den strategiske retning for de tre premium brands ikke er genstand for fornyet vurdering, men at det udelukkende handler om at fokusere på en hurtigere udvikling af værdi, herunder en optimal udnyttelse af de tre brands’ fulde potentiale.