Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Modeuge

Eva Kruse får menneskerettighedspris

Danish Fashion Institutes direktør Eva Kruse tildeles Den Franske Ambassades Menneskerettighedspris, når den københavnske modeuge løber af stablen i næste uge.
Danish Fashion Institutes direktør Eva Kruse tildeles Den Franske Ambassades Menneskerettighedspris, når den københavnske modeuge løber af stablen i næste uge.

Globalt set er modebranchen ikke bare en af verdens største industrier, den er også en af verdens mest ressourcekrævende. Siden 2008 har Danish Fashion Institute (DAFI) med Eva Kruse i spidsen været international frontløber på området omkring bæredygtighed og samfundsansvar i modebranchen. DAFI står bag stiftelsen af det pan-nordiske samarbejdsprojekt NICE – Nordic Initiative Clean & Ethical, Copenhagen Fashion SUMMIT, som er verdens største topmøde om bæredygtig mode, og senest lanceringen af Global Fashion Agenda, som DAFIs bestyrelse lancerede i sommeren 2016 med målsætningen om at blive den ledende globale aktør omkring udviklingen af en bæredygtig modeindustri.

Netop dette store arbejde anerkendes Eva Kruse for af Frankrigs ambassadør, François Zimeray, der betragter Danmark som et foregangsland inden for menneskerettigheder. Han vil gerne bidrage til i endnu højere grad at fremhæve de organisationer og de ildsjæle, der vier deres liv til kampen for menneskerettigheder.

”Efter tragedien på Rana Plaza, hvor verden blev konfronteret med de sande ’fashion victims’, kan man ikke længere ignorere, hvordan virkeligheden ser ud for disse arbejdere. Der er kun et lille skel mellem uvidenhed og ligegyldighed og mellem ligegyldighed og meddelagtighed. Forbrugerne skal informeres og ansvarliggøres. Og det er denne kamp, som Eva Kruse har taget op. Med Copenhagen Fashion Summits store offentlige bevågenhed lader Eva Kruse en ny bevægelse vokse frem, hvor det handler om at gå fra virksomhedernes sociale ansvar til forbrugernes sociale ansvar,” udtaler François Zimeray.

François Zimeray blev udnævnt til Frankrigs ambassadør i Danmark i november 2013, og han har fra første dag ønsket at forfølge sit store engagement i menneskerettigheder. Eva Kruse belønnes for sit arbejde med at skabe en positiv udvikling i modebranchen, en pris som motiverer hende endnu mere til at arbejde videre med den vigtige agenda.

”Jeg er meget beæret og ydmyg over at modtage denne pris. Jeg føler om muligt et endnu større ansvar for at påvirke modeindustrien til at skabe positive forandringer. Som en af verdens mest udfordrede industrier, når det kommer til arbejdsforhold, sikkerhed og lønninger i nogle af verdens fattigste lande, har den globale modeindustri en forpligtelse til at finde forretningsmodeller, der indebærer respekt for arbejdere og beskytter deres grundlæggende rettigheder som mennesker. Mit team og jeg arbejder målrettet og engageret sammen med branchen om, hvordan vi skaber en fremtid for mode, mennesker og vores planet – ud over næste sæson,” siger Eva Kruse.

Ceremonien finder sted torsdag den 2. februar kl. 9.00 og efterfølges af en reception, hvor Den Franske Ambassade byder på en let forfriskning. Tilmelding nødvendig senest den 1. februar kl. 12.00 til Nathalie Deramat på nathalie.deramat@diplomatie.gouv.fr.

Kontaktinformation:
Kommunikationschef Maria Jæpelt, maria@danishfashioninstitute.dk