Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

mbyM lancerer bæredygtig denim

mbyM tager hul på en ny denim-æra og sætter for alvor bæredygtighed på dagsordenen, i lanceringen af en ny og mere vandbesvarende jeans-kollektion.
mbyM tager hul på en ny denim-æra og sætter for alvor bæredygtighed på dagsordenen, i lanceringen af en ny og mere vandbesvarende jeans-kollektion.

Traditionel denimproduktion er en af de mest vand- og ressourcekrævende tekstilprocesser, men det er måder at komme udenom spildet. mbyM har, i fællesskab med en af deres leverandører, startet et samarbejde med Calik Denim, som er førende i verden inden for bæredygtig vævning og indfarvning af denim, i ønsket om at skabe jeans, som deres kunder kan bruge med god samvittighed. De nye jeans fremstilles med op til 52% mindre vandforbrug, sammenlignet med almindelig denimproduktion, uden at gå på kompromis med kvaliteten:

”Ved at arbejde med de nyeste teknologier og kvaliteter inden for denim, kan vi mindske vores miljømæssige fodaftryk uden at gå på kompromis med design og udtryk” siger Mette Kildeby, indkøbsansvarlig hos mbyM, i en pressemeddelelse.

Calik Denim benytter en indfarvningsteknik, kaldet Oxygene, der muliggør en reducering af vandforbruget og en nedsættelse af produktionstiden, men uden at give kald på det vaskede udtryk, som mbyM gerne vil bibeholde.

Et skridt på vejen
mbyMs nye bæredygtige denimkoncept skal dog ikke ses som en engangsforestilling. De nye jeans markerer brandets fremadrettede bæredygtige strategi, og er et langsigtet koncept i arbejdet mod at mindske den miljømæssige belastning, et skridt af gangen.

Kollektionen består af otte forskellige styles, heriblandt både jeans og nederdele og en enkelt denimjakke, og vil blive lanceret blandt mbyMs øvrige kollektioner, på CIFF-messen til dette års Copenhagen Fashion Week.